Aktywne Wpisy

Krupier +57
Kiedy ostatni raz widzieliście u kogoś karton na chłodnicy? Ja jakoś parę dni temu, ale wcześniej to chyba już spokojnie z kilkanaście lat nic. Chyba ten patent odszedł w zapomnienie.
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
źródło: obraz
PobierzJak taka laska może być z takim dziadem? To nie jest fejk, bo znam tą osobę. Też, bez obrazy dla tego gościa, ale to nie jest jego liga. Ja wiem, że często kobiety w PL wyglądają lepiej, od swoich chłopaków. No ale kurde u mnie w firmie 40 letnia managerka (zresztą całkiem fajny m--f) ma lepszego chłopa.
Na korzyść laski przemawia jedynie to, że ona nie ma go nigdzie w zdjęciach, jest
Na korzyść laski przemawia jedynie to, że ona nie ma go nigdzie w zdjęciach, jest
źródło: IMG_6270
Pobierz

źródło: comment_Ei52kMoUvumGoHSadHnSCwJE9bCOpLSJ.jpg
Pobierz@Bartholomew: Ale to nie jest odmiana "przegrywać" ani "grywać", tylko "grać". ;)
Film o pewnym znanym słowie, dość zabawny ;-)
O= Openness of the society to communicate in their own language to a foreigner as opposed to English.
G = Grammar, specifically the number of exceptions in each cases
V=
źródło: comment_Syi9JoQDOfbNC5YCldAvYoWPUJpiaGG1.jpg
Pobierz@Mibars: Forma ma potencjał użycia i jest poprawna gramatycznie. Wyobraź sobie, że regularnie spotykasz się z dziewczyną. Na połowie spotkań gracie na konsoli, na pozostałych robicie cokolwiek innego. Któreś z Was może dojść do wniosku, że Wasze grania są mniej ciekawe od Waszych niegrań.
Albo połowę kasy trębacz zarabia grając na trąbce, a połowę wykonując inne prace. Układa sobie banknoty na dwóch kupkach i stwierdza,
źródło: comment_KyEMIEhLl5pBmSUuX9AwCUEtGoavv3QF.jpg
Pobierz@Czarny_pasek: chciałem se wygoogować żeby nie było, że debil i nie wiem, ale niestety jesteś jedyny który użył takiego stwierdzenia, wiec proszę wytłumacz mi o co chodzi tak na chłopski rozum
źródło: comment_AVZzccPZn8buXg5YMnhm5YNG2jtbjGdw.jpg
Pobierzdla ciebie sie tak wydaje, bo znasz to od dziecka
to tak jakbys mial w angielskich parenascie odmian 1 slowa,
@kepulg: A jaka jest różnica między "zamierzam grać", a "będę grać"? ;D
Koleś który mówił "będę grał w grę" zamierzał grać w grę czy jeszcze/już nie zamierzał? ;)
Mało kto po polsku w potocznym, codziennym języku mówi "zamierzam jutro grać w grę" czy "zamierzam jutro iść do kina"
Komentarz usunięty przez autora
1. Nudzi mnie granie w Counter Strike'a. Granie w Sapera też mi się już przejadło. Mam dość tych grań.
2. Niegranie w gry komputerowe niby sprawiło że mam dużo czasu. Niegranie na gitarze podobnie. Niemniej tęsknie za graniami. Mam dość tych niegrań.
Trochę wymodzone, ale dopuszczalne w języku polskim. Podobnie jak formy "grałom" i "grałoś". Są to formy teoretyczne zarezerwowane dla wypowiedzi jednostek należących