Aktywne Wpisy

rosen +307
ehhh (ಠ‸ಠ)
edukacja finansowa w naszym kraju nie istnieje
https://pomagam.pl/patrycja_wuwer
#gielda #inwestycje #oszukujo #scam #stanowski
edukacja finansowa w naszym kraju nie istnieje
https://pomagam.pl/patrycja_wuwer
#gielda #inwestycje #oszukujo #scam #stanowski

Jarek_P +243
Pod tagiem #januszeolx zwykle się narzeka na olxowe januszerstwo. A ponieważ nie ma tagu #krolowieolx, to pod tym tagiem muszę opisać przypadek skrajnie przeciwny, po którym jeszcze szczękę z podłogi zbieram.
Telewizor się zepsuł. Szajsung, a jakże. Podobna objawowo usterka pojawiła się w nim już jakiś czas temu, wtedy jeszcze na gwarancji w serwisie wymieniano płytę główną, więc teraz trochę w ciemno uznałem, że to samo. Nowy
Telewizor się zepsuł. Szajsung, a jakże. Podobna objawowo usterka pojawiła się w nim już jakiś czas temu, wtedy jeszcze na gwarancji w serwisie wymieniano płytę główną, więc teraz trochę w ciemno uznałem, że to samo. Nowy
źródło: image
Pobierz

Mam kolekcję z rekordami. Ta kolekcja może ciągle poszerzać się o nowe rekordy. - nazwijmy ją 'A'.
Chciałbym na podstawie rekordów z kolekcji A stworzyć kolekcję B. Z tym, że B ma być 'dynamiczna'. Już opisuję.
Przy tworzeniu B wybieramy liczbę dni tj. 1-7 i do każdego dnia dodajemy elementy z A. Dni nie są zależne od siebie, a liczba elementów jakie w nich będą może się różnić. Np. w jednym mogą być 4 elementy, w kolejnym np. 7.
Schema A wygląda mniej więcej tak:
Name: {
type : String,
required : true,
unique : true
},
Type: {
required : true
},
Description: {
required : false
},
User: {
required : true
}
//I to mi tworzy nowy rekord w kolekcji, mogę wyciągnąć wszystko co dodał dany user przez .find(), później sobie to foreachem ogarniam, wrzucam w tablice i przekazuje do widoku.
Chciałbym, żeby B finalnie miała mniej więcej taką postać (albo jakąś inną, byle móc łatwo zapytaniem wyszukać wszystko co stworzył dany user):
//dla np. 2 dni
--user
----nazwa_planu
------content
--------1
----------- Name z A
----------- Name z A
----------- Name z A
--------2
----------- Name z A
----------- Name z A
----------- Name z A
----------- Name z A
//każdy user może stworzyć nieograniczoną liczbę planów
Nie mam pojęcia jaką Scheme stworzyć dla tej finalnej kolekcji, która nie będzie miała statycznych pól, tylko będzie zależna od tego co poda user na wejściu.
Jakieś pomysły jak mogę to napisać? Będę wdzięczny za każdą pomoc czy słowo-klucz pod którym powinienem szukać rozwiązania. Z góry dziękuję. :)