Aktywne Wpisy

Wrocław. Podobno jedno z najbogatszych miast jednego z najszybciej rozwijających się państw w Europie.
A tu kolejka do sklepu z używanymi ubraniami na kilka minut przed otwarciem.
#wroclaw #50twarzybiedy
A tu kolejka do sklepu z używanymi ubraniami na kilka minut przed otwarciem.
#wroclaw #50twarzybiedy
źródło: IMG_20251112_085918
Pobierz
wykop +11
Nowe aplikacje Wykopu już na horyzoncie! 🚀 💙
Od dłuższego czasu pracujemy nad nowymi wersjami aplikacji dla Androida i iOS-a. Chcemy, żeby korzystanie z Wykopu było przyjemniejsze - szybsze, wygodniejsze i po prostu bardziej „Wasze”.
Dziś robimy kolejny krok - ruszamy z testami nowych aplikacji, a Was zapraszamy do udziału w nich. Wasze opinie pomogą nam dopracować Wykop tak, by korzystanie z niego na co dzień było jeszcze wygodniejsze, zanim oficjalna wersja trafi
Od dłuższego czasu pracujemy nad nowymi wersjami aplikacji dla Androida i iOS-a. Chcemy, żeby korzystanie z Wykopu było przyjemniejsze - szybsze, wygodniejsze i po prostu bardziej „Wasze”.
Dziś robimy kolejny krok - ruszamy z testami nowych aplikacji, a Was zapraszamy do udziału w nich. Wasze opinie pomogą nam dopracować Wykop tak, by korzystanie z niego na co dzień było jeszcze wygodniejsze, zanim oficjalna wersja trafi

Telewizor się zepsuł. Szajsung, a jakże. Podobna objawowo usterka pojawiła się w nim już jakiś czas temu, wtedy jeszcze na gwarancji w serwisie wymieniano płytę główną, więc teraz trochę w ciemno uznałem, że to samo. Nowy telewizor kupiony, stary... no trochę szkoda wynieść pod śmietnik, stwierdziłem, że sprzedam za symboliczne 200zł na OLX, bo zasilacz sprawny, podświetlenie matrycy sprawne, pilot (już ten "smart"), matryca też jak mi się wydawało sprawna (w momencie włączania normalnie wyświetlała logo samsung).
Wystawiłem go dziś, w treści opisując objawy usterki. W ciągu godziny miałem zapytanie, czy aktualne oraz wiadomość od gościa, że to nie płyta główna, tylko pewnie matryca i jeśli mam w domu lutownicę, to to jest do naprawy w 10 minut, on mi powie jak.
I kurła... powiedział. Krok po kroku, ja mu wysyłałem zdjęcia detali, a on na nich zaznaczał, co mam zrobić.Zajęło to nie 10 minut, a niecałą godzinę, ale finalnie telewizor już naprawiony, ja w szoku i tylko mi brak obok jeszcze tego motorniczego, co zawsze w takich sytuacjach brawo bije.
Zdjęcie finalnego kroku naprawy jako ilustracja :) dla #elektronika, bo w sumie ciekawe, że tak się w ogóle da naprawić, a nie zepsuć jeszcze bardziej.
źródło: image
Pobierz@yojo2: dokładnie :) Tylko najpierw się normalnie logo pokazywało.
Miałem podobną rzecz w Samsungu, któraś linia matrycy była zwarta i blokowała rozruch. Metoda prób i błędów znalazłem która, zamalowałem linie i działa. Co prawda na matrycy są lekkie zniekształcenia widoczne z bliska, ale do warsztatu się nada
źródło: PXL_20240211_143948062
Pobierz@Jarek_P: Nie wytrzymię. Oszust z olx okłamał OPa, a ten mu jeszcze laurki wystawia. (╯°□°)╯︵ ┻━┻
@Jergen nie mam pojęcia, ale raczej młody gościu jakiś.
@HuopWsiowy spokojnie, już ogarnięte.
@wiaderkoo: super! Znalazłeś najgłupszą metodę naprawy powielana w internecie od jakiegoś 2007 roku. Najśmieszniejsze jest to że większości tych ludzi działa tylko dlatego że to nie ona naprawiła cokolwiek