Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do korzystających z Parabola GNU/Linux-libre (w pełni wolnej edycji #archlinux): Czy są duże problemy z wspieraniem sprzętu przez Parabolę? Pytam, ponieważ mam laptop z dwiema kartami graficznymi (Intel i AMD). Czy Parabola nie ma problemu z taką konfiguracją? #linux #opensource #informatyka #parabola
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fervi: Wiem, również grałem w Xonotica na Androidzie... Tylko że lubię grać na najwyższych ustawieniach graficznych. Jesteś pewien że ThinkPenguin ma zainstalowanego Coreboota? Na ich oficjalnej stronie się tym nie szczycą...

Jeśli chodzi o telefony, to całkiem ciekawie zapowiada się Purism Librem Phone (jedyne urządzenie tej firmy, które ma być w pełni wolne, bo chwalą się ich "wolnymi" laptopami z zamkniętym BIOSem). Choć nie wiadomo kiedy się go doczekamy i
  • Odpowiedz
@LinuxMirek: Kiedyś chyba mieli, ale już faktycznie nie widzę.

Co do fonów; napisałem listę i moim zdaniem najlepiej iść w Galaxy S3 z Replicant 6.0. Ja niestety chciałem być Libre i wziąłem Note 2 (który jest wydajniejszy), ale nie przenieśli jeszcze Replicanta 6.0 i jest 4.2 ... więc siedzę na Cyanogenmod 14.1 bez usług google
  • Odpowiedz
@fervi: Widziałem twoją listę i jest naprawdę fajna. Szkoda że nie widziałem jej przy zakupie mojego smartfona... Ja czekam i kibicuje Purism Librem Phone'owi. Szkoda, że jak na razie nie otworzyli BIOSu laptopów (ale mają developerów Coreboota).
  • Odpowiedz