@Ripp: A więc PHPStorm absolutnie wygrywa, tyle że jest płatny, także jeśli dopiero zaczynasz, to nie koniecznie musisz się na niego rzucać. Z darmowych moim osobistym faworytem jest NetBeans.
Edit. I jeszcze dodam, że jak dla mnie absolutnym przegrywem jeśli chodzi o PHP jest Eclipse.
@Ripp: Są to bardziej mocno rozbudowane edytory tekstu z milionem wtyczek niż pełnoprawne IDE. Także zwykła kwestia gustu. Ja wolę standardowe IDE, ktoś może woleć coś lżejszego.
eeee tam, IMO do webdevu najlepsze sa prostsze edytory Zreszta duzo ludzi pod pojeciem IDE rozumie tez wlasnie prostsze zabawki. Ale niech ci bedzie - polecam Eclipse ( ͡°͜ʖ͡°)
@Ripp: jeśli chodzi o phpstorm (jak i inne produkty JetBrains) to ktoś mi wspominał, że w early access jest jakiś myk, który pozwala korzystać za darmo, ale nie sprawdzałem tego dokładnie.
@michal_szn: Nie wiem, nigdy nie mogłem się przerzucić z ide, a teraz z racji bycia bardziej QA niż developerem po prostu nie wyobrażam sobie bez tego pracy.
@coll: No tak wersje EAP możesz zainstalować bez licencji. Niestety kilka razy już trafiłem na wersję kiedy rzeczy, z których korzystam przestawały działać.
Strona główna Allegro na święta 2006, czyli 19 lat temu. Tak, to jest cała strona główna portalu bez żadnych zablokowanych reklam. No i komu kuźwa przeszkadzał taki internet? xD #allegro #internet #webdev #nostalgia #kiedystobylo
#programowanie
Z darmowych moim osobistym faworytem jest NetBeans.
Edit. I jeszcze dodam, że jak dla mnie absolutnym przegrywem jeśli chodzi o PHP jest Eclipse.
eeee tam, IMO do webdevu najlepsze sa prostsze edytory
Zreszta duzo ludzi pod pojeciem IDE rozumie tez wlasnie prostsze zabawki.
Ale niech ci bedzie - polecam Eclipse ( ͡° ͜ʖ ͡°)