Aktywne Wpisy

CrazyZdzich +599
Niech ktoś zrobi portal polskieonuce.pl gdzie będzie można sortować onuce według miast i głosować na najgorszą onucę miesiąca (งⱺ ͟ل͜ⱺ)ง
#polskieonuce #ruskapropaganda #polska #russiahateclub
#polskieonuce #ruskapropaganda #polska #russiahateclub
źródło: 548221948_820880023830357_9007630058209493518_n
Pobierz
kanbanos +339
Dziś niedziela, więc u mnie w bloku Tradycyjne Wycie Pieska. Jacyś ludzie zawsze, co niedziela, regularnie co tydzień zostawiają psa samego na większość dnia i gdzieś jadą, a pies cały czas wyje i szczeka. Non stop, przez długie godziny, wycie i szczekanie. Jakby ktoś nagrał, puścił i zapętlił. Na szczęście to gdzieś daleko od mojego mieszkania, więc słyszę przytłumiony dźwięk. Jakbym miał to za ścianą to chyba bym jebla dostał.
Kiedyś podobnie
Kiedyś podobnie
![Widzieliście kiedykolwiek Tesserakt? [EN], 4.5 minuty.](https://wykop.pl/cdn/c3397993/9309506e54b2c5bb58bba4407f19bc5938dca5803bfad3f29d6321c492e77efa,q80.jpg)

http://allegro.pl/plakietki-ekologiczne-umweltzone-ekologia-euro-4-i6460716373.html
czy taka naklejka jest w pełni legalna i nie dostane żadnego mandatu na terenie berlina?
Bmw e39 2.8 lpg jezeli to cos pomoze
@Pulton: jesli rok produkcji auta jest po 1993r to spokojnie dostaniesz zielona i wjedziesz do Berlina bez konsekwencji :)
Najprosciej jak masz kogos znajomego w Berlinie - wysylasz skan dowodu, on drukuje, idzie z tym do jakiegokolwiek punktu ktory wystawia (TÜV, Dekra, salony samochodowe, wiekszosc warsztatow) i w pare minut wychodzi z naklejka, bez 5€.
Sprawdzone pare razy, załatwiałem tak rodzince pare naklejek. Ba, diagnosta był szczesliwy ze mu ksero zostawiałem, mogł dokonczyc kawke i ciastko, a wklepac
@Hertha: Na wjezdzie do miasta masz kamerki podpiete do systemu.
Zalezy gdzie jezdza, jak nie przekraczaja granic miasta to moglo im sie udac. Poza tym, oszczedzanie na plakietce, ktora kosztuje pare euro to IMO kompletna glupota.
@Hertha
@errorek95 a to nie jest tak, że plakietki są potrzebne tylko żeby wjechać do centrum (czyli wszystko co jest w granicach Ringbahn)? Gdzie tak naprawdę nie ma co się pchać samochodem.
@imyodda: Tak, plakietke potrzebujesz zeby wjechac wewnatrz Ringu. Bez plakietki tez wjedziesz ale jak Cie przyfiluja to 10€ mandatu (nie spotkalem sie z tym) lub jak parkujesz auto to moga Ci je wywiezc na lawecie (znam takie przypadki). Druga opcja o tyle bolesna ze mandat 10€ + koszt lawety (zalezy od odleglosci ale do tanich