Aktywne Wpisy
Zoyav +77
może i jestem #atencyjnyrozowypasek, ale gdzieś muszę się wyżalić, a gdzie jak nie na wykopie?
rok temu tego dnia płakałam (dosłownie) że szczęścia, dzisiaj płaczę ze smutku
(link do wpisu sprzed roku)
byłam debilem, że w tym roku razem z innymi osobami w pracy dokładałam się do durnych prezentów urodzinowych typu wódka bols + czekoladki (dla dwóch osób w marcu i dla jednej w lipcu), do tego jeszcze dla
rok temu tego dnia płakałam (dosłownie) że szczęścia, dzisiaj płaczę ze smutku
(link do wpisu sprzed roku)
byłam debilem, że w tym roku razem z innymi osobami w pracy dokładałam się do durnych prezentów urodzinowych typu wódka bols + czekoladki (dla dwóch osób w marcu i dla jednej w lipcu), do tego jeszcze dla
dwa__fartuchy +111
Kiedy od początku miesiąca musisz powtarzać matkom, że wypisanie strepsilsu na recepcie nie sprawi, że dziecko dostanie go za darmo, to pozostaje jedynie się uśmiechnąć (。◕‿‿◕。)
A jeszcze od jutra zmiany w realizacji recept - zapomnijcie o wykupieniu zapasu na dłużej niż 4 miesiące ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#dwafartuchywaptece #medycyna #zdrowie #lekarz #apteka #farmacja #prawo #polska
A jeszcze od jutra zmiany w realizacji recept - zapomnijcie o wykupieniu zapasu na dłużej niż 4 miesiące ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#dwafartuchywaptece #medycyna #zdrowie #lekarz #apteka #farmacja #prawo #polska
Idąc tą drogą, to powiedzenie ,,Cześć, chciałbym cię poznać. Wyjdziesz ze mną na kawę?" jest pewnie brutalnym gwałtem na ,,ofierze" tego typu zachowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#rakcontent #bekazlewactwa #logikarozowychpaskow #rozowepaski #niebieskiepaski #feminizm
@Tical25: Moda w znaczeniu podaży odzieży, produkcji, dostępności. Ale nt.
@Tical25: Znajdź mi proszę damskie jeansy, które nie są dopasowane w pośladkach. Wszelkie "dzwony" czy "szwedy" są dopasowane na biodrach i w pośladkach, a rozszerzają się od kolan czy ud w dół. "Proste" również są dopasowane w pośladkach, jedynie nogawki są takie same
@ju_q: Chodź w męskich, przecież wyżej pisałem, że damskie ubrania z definicji uprzedmiotawiają kobiety, co sama powyżej udowadniasz.
Jeśli twierdzisz, że nie istnieją ubrania, które nie podkreślają kobiecych atrybutów seksualnych, to chyba jasne, że ubrania te przedmiotowo traktują kobiety, robiąc z nich obiekty seksualne, nawet mimo woli.
Po pierwsze: na pewno tak mówią? Czy raczej mówią, że jeśli założysz coś obcisłego i będziesz się nachylała na ksero, to jest możliwe, że jakiś człowiek -- normalny człowiek, a nie #!$%@? #!$%@? psycho gwałciciel -- spojrzy Ci na tyłek? I że
@Tical25: Za dużych o kilka rozmiarów, nie?
@Tical25: To nie ubrania, misiaku. To Ty.
=/=
@Tical25: "Dopasowane w pośladkach spodnie" nie jest równe "spodnie traktują kobiety przedmiotowo".
Co to w ogóle znaczy, że ubranie traktuje ludzi przedmiotowo? ;D
Jeśli naprawdę nie rozumiesz o co chodzi, to spróbuj łyknąć to:
stylizacja podkreślająca atrybuty seksualne skłania do traktowania danej osoby jako obiektu seksualnego.
Niektóre kobiety celowo wykorzystują to w pracy. Seksapil jest potężną bronią, szczególnie przeciwko niedoświadczonym przeciwnikom.
Tym, które nie chcą być tak postrzegane, polecam ubierać się inaczej. I poczytać o profesjonalnym dress codzie dla kobiet.
@ju_q: Ja uprzedmiotawiam kobiety, bo zwracam uwagę, gdy ubierają się tak, żeby mi się podobać, tak?
Jeśli ktoś każe ci się ładnie ubrać do pracy, to jasnym jest, że robisz tam nie tylko za pracownika, ale też za mebel biurowy, który ma ładnie wyglądać i pasować do wnętrza. To jest czyste uprzedmiotowienie.
@Tical25: Bańka pryśnie, mindfuck będzie spory, z góry przepraszam, ale uwierz, że kobiety nie chodzą do pracy po to, by Ci się podobać.
@Tical25: No wiem, kilka rozmiarów za duże męskie jeansy i dresy. To mi zostało, by nie być traktowaną jak przedmiot. Dzięki za wyjaśnienia, już wszystko jasne.
To jeszcze mi na do widzenia napisz,
@ju_q: Ubierają się tak żeby mi się podobać, co wynika z tego, że damskie ubrania są w ten sposób szyte, aby podobać się mężczyznom, cokolwiek banda zidiociałych feminazistek by nie mówiła. Celowo udajesz idiotkę, czy nie udajesz i masz tak naturalnie?
@Tical25: To, proszę, przeczytaj KP, bo Twoja wiedza na ten temat się nie zgadza ze stanem faktycznym. Niestety.
@ju_q: Molestowaniem zostało tam określenie czynności dyskryminujących.
@larvaexotech: Że co? Złą osobę chyba wołasz. OPa zawołaj i zapytaj czy stewardessy to jeszcze ludzie czy już wyłącznie obiekty seksualne.
Gdzie ja stwierdziłam, że kobiety ubierają się jak przedmiot?
Przecież to OP cały czas twierdzi, że odzież uprzedmiotawia kobiety, ponieważ podkreśla ich sylwetkę i mają nosić za duże męskie ubrania lub
- Kobieta pójdzie do łóżka z facetem dla innego powodu nuż pociąg seksualne np. Awans, kasa, bo tak, na złość komuś etc
- Facet, bo ma fajna dupe i cycki
Obie sytuację są tak samo słabe jak i normalne. Pozdro rozowe
I tu mam zagwostke, bo rozowa nie moze dac w twarz, a wielu z nas w tym ja poczułoby sie zle i zaczelo byc agresywnym slownie lub fizycznie wobec takiego
@ju_q: Stwierdziłaś, że nie możesz znaleźć ubrań, które nie eksponują kobiecych cech seksualnych, zatem stwierdzasz że ubrania traktują kobiety przedmiotowo, inaczej dałyby możliwość kobietom nieeksponowania swoich atrybutów seksualnych.
Jeśli ktoś nagle by stwierdził, że wszystkie kobiety muszą się ładnie ubierać, tak żeby podkreślić biusty i biodra, to byłoby przedmiotowe traktowanie, czy nie?
Bo sama twierdzisz, że brak jest ubrań, które pozwalałyby na
@Ambiwalentnik: Tak, a jak dostaniesz liścia i oddasz kobiecie, to cię białorycerze zatłuką na śmierć.
Byłoby to to samo. Ale czy
@Tical25: trzeba miec na uwadze, ze wiekszosc mezczyzn pragnie kobiet, więc beda je bronic, aby sobie szansy nie zabrac:)
to juz sobie odpowiedz sam, czy zabraniasz gejowi patrzec w taki sposob i kiedy daje dac ze podobasz mu się:) gej
@Tical25: Aha. :D No. Widzę, że poleciało kółeczko i wracasz do "argumentów" sprzed ponad dwóch godzin, na które już odpowiadałam. ;D Masz tu niżej cytat ze mnie. Może tym razem doczytasz, bo czytasz coś bardzo wybiórczo. Albo skoro przeczytałeś, to może tym razem zrozumiesz.