Aktywne Wpisy
zloty_wkret +12
Czy to jest zgodne z prawem pracy?
Pracuję od jakichś 6 miesięcy w międzynarodowym korpo jako zwykły, szary korpo-ludek. Jedną z zasad, która panuje u nas w pracy jest to, że każdy do każdego ma zwracać się po imieniu. Z racji tego, że nie mam w zwyczaju zwracać się do starszych ode mnie osób bezpośrednio na "ty", a także z racji że nie mam ochoty w ogóle się spoufalać i skracać dystans
Pracuję od jakichś 6 miesięcy w międzynarodowym korpo jako zwykły, szary korpo-ludek. Jedną z zasad, która panuje u nas w pracy jest to, że każdy do każdego ma zwracać się po imieniu. Z racji tego, że nie mam w zwyczaju zwracać się do starszych ode mnie osób bezpośrednio na "ty", a także z racji że nie mam ochoty w ogóle się spoufalać i skracać dystans
Asarhaddon +987
to że właśnie zachdnio europejskie lewicowe elity zdały sobie sprawę że żarty się skończyły i ich los jest przesądzony. kończy się populizm o wymuszonej tolerancji, normalizacja dewiacji i niekontrolowanej migracji.
teraz trzeba zacząć płacić składki na NATO i modernizować wojsko bo przypał. trzeba wybrać fachowców na ministrów obrony i przesunąć środki na wojsko kosztem socjalu dla lewackich pomysłów sprowadzania nielegalnych emigrantów i wspierania multikulti.
Trump im to bardzo szybko wytłumaczy, że etap bimbania lewicowej pseudodemokracji się skończył.
#4konserwy #neuropa #trump #amerykawybiera2016
@cerastes: Oj jak wy się zdziwicie, to aż mi przykro ( ͡° ʖ̯ ͡°)
kolejna jest Francja i następna wasza przegrana.
Brexit, Trump, AfD - powodem tego nie są kwestie kulturowe, tylko ekonomiczne. Zaniedbanie klasy średniej niższej, rzeczywistość kreowana bez ich udziału i na ich niekorzyść.
Clinton zdobyła prawdopodobnie większość głosów, ale Trump wygrał w tych kilku potrzebnych stanach - dotkniętych upadkiem przemysłu, stagnacją gospodarczą, masową ucieczką WYSOKIEJ JAKOŚCI miejsc pracy za granicę.
Komentarz usunięty przez autora
@cerastes: Hehe, a u nas jest fachura Maciorewicz, który za kasę z MONu kupuje węgiel na hałdach i opóźnia modernizację wojska, żeby kasy na 500+ nie zabrakło.
Chyba jesteśmy w czarnej dupie.
teraz sobie pseudoelity przypomniały o zaniedbanej pracującej klasie średniej :) jakie to wspaniałomyślne i znamienne. jakie zdziwienie że w końcu ci ludzie poszli do wyborów zagłosować przeciwko establishmentowi.
bo jak na razie to można było ich pomijać i przez tuby propagandowe tłuc w nich populizmem o braku tolerancji dla mniejszości jako temat zastępczy
@cerastes: zlituj się.
Koleś z 4 razy zmieniał partię między republikanami i demokratami, a jego aktywność polityczna (niezależnie od skali) sięga circa 1987 roku.
No ale to smutne nadal - poglądy mamy podobne, tylko ja nie mam naiwnej wiary, że chaotyczna grupka populistów sobie z tymi problemami poradzi.
Ty w nich wierzysz jak w mesjaszy. A prawda jest taka, ze jedyne co zrobią to uderzą w sprawy kulturowe, bez ruszenia ekonomii, bo to za trudne i rozwiązań nie ma nawet wymyślonych.
Czyli powtórka z
@cerastes: Zaczyna się populizm o wymuszonej nacjonalizacji.
Ale jak to ma się do NASZEGO interesu? Cieszysz się, że UE, w tym Polska będzie musiała pogodzić się z mniejszą obecnością sił USA, z oddaniem stref wpływu Putinowi? Najważniejszy jest "ból dupy lewactwa"? Gdzie ta korwinowska polityka realna?
http://www.defence24.pl/100365,niemcy-nie-chca-baz-nato-w-polsce-i-krajach-baltyckich
to za rządów PO sprawa była wyciszana i Tusk słuchał rozkazów z Berlina, nie kwestionując tych decyzji. Dopiero po ostatnim szczycie NATO w Wawie ruszyło i mamy podpisane zobowiązania. Już zapomnieliście jak
No strasznie kraje zachodnie schowały głowę w piasek. Kundelku ( ͡° ͜ʖ ͡°)