Mirki czy takie podejscie w #laravel jest ok? Chodzi mi o petle foreach tak sobie rozkminilem coby nie przypisywac kazdego atrybutu modelu do atrybutu z requesta #programowanie #webdev
@Jurigag: A udało Ci się naprawić w stromie podpowiadanie metod typu select, all itp? Gdzieś czytałem, że nie ma rady na to bo są ładowane przez magic methods.
@Jurigag: nie musze korzystac z PHPstorma zeby pisać programy mógłbym również korzystać z atoma (na nim napisałem całą obecną aplikacje, która brzydka bo brzydka działa a łącznie wszystkiego jest z 18k linijek kodu łącznie z js i html) czy sublima. Mam ślepo liczyć na podpowiedzi?, sam osobiście lubię wiedzieć do czego dana metoda służy tutaj fakt nie doczytawszy dla tego zapytalem o podejście itp.
@MacDada: mówię na poziomie modelu - tj walidacja w klasie modelu, bardzo częsta rzecz przy active record, zwłaszcza jeśli ktoś nie korzysta z formsów tj np w rest api - sam tak mam walidacje wykonaną w phalconie
źródło: comment_JR1f91BBtQVvZxJGAntZS6qO6YsKouY7.jpg
PobierzPodpowiadanie ma przyspieszyć kodzenie a nie
@Jurigag: Popatrz na kod ze skrinszota – jak na moje to nie ma, chyba, że jakaś magia dzieje się przy
save()@Jurigag bedzie ona raczej w modelu