Wpis z mikrobloga

Też Was jakoś ta pora roku dobija? Niby mało podatny na księżyc/przesilenie/brak słońca jestem ale w ciągu tygodnia jakaś #depresja mi d------a...Najchętniej to bym rzucł #pracbaza w IT i został strażakiem...gdyby tylko płacili sensownie...albo może by wyjechać do jakiejś Malezji i uczyć polskiego...#dzizys...
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@junx: Też tak mam, widzę to u siebie bardzo. Słucham innej muzyki niż zwykle, jakiś bardziej małomówny jestem, nie chce mi się aż tak wychodzić z domu towarzysko, nie mam energii by robić swoją robotę. No kiepsko.
  • Odpowiedz
@junx Co ciekawe już we wrześniu myślałem o tym, że za niedługo zacznie się ten okres s----------a wewnętrznego. A tych ciemniejszych i zimnych dni też już się boję. Co myślę... ze sportem w jesieni/zimie nie kombinowałem do tej pory - uprawiam tylko druzynowe+ rower, zimowych żadnych. W tym roku popróbuję coś, co można w budynku grać. Też coś spróbuj, może te endorfiny pomogą. Dzisiaj mi moja babcia powiedziała, że na zimę
  • Odpowiedz
@Tanzanit: tak, bardzo pomaga, ja mam głęboką depresję stwierdzona przez psychiatrę, trzymając dietę, lykając D3, ćwicząc regularnie i naświetlając się lampą jakoś żyję. Na depresję sezonową z tego co wiem polecana.
  • Odpowiedz
@Tanzanit: ma związek z brakiem słońca witamina D3, a drganie brwi może być nie tylko od niedoboru magnezu ale też innych minerałów, spróbuj ubogacić dietę
  • Odpowiedz
@Yanjo No z tym mogą być problemy, generalnie bardzo lubię mięso i niewiele rzeczy poza nim. Większość warzyw mnie odrzuca, owoców też za często nie tykam (i w sumie tylko japko). No trzeba się wziąć za siebie
  • Odpowiedz
@junx Dziś to w ogóle się czuję jak s---------a. Nie wiem czy to kwestia f.lux, przeziebienia, jakichś problemów z trybem życia, ale jest 21:47 i jestem senny, zaraz idę spać. A normalnie niedawno zdarzało mi się iść w kimę koło 2 w nocy.
  • Odpowiedz