Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Arveit: Tyle, że bym nie określał ludzi "plebsem" tylko dlatego, że wolą trzymać się jednego smaku piwa (eurolager). To faktycznie gruba przesada i też dajesz powody innym do ogólników na temat ludzi, którzy lubią piwa kraftowe. Szacunek jest moim zdaniem podstawą.
  • Odpowiedz
@ladzik: no widzisz, więc mój pierwszy komentarz nie jest "pogardą dla ludzi prostych bo piją sikacze bo lubią", jak to napisał @zieluch: a pogardą dla ludzi, którzy piją sikacze bo nie mają odwagi spróbować czegoś innego ( ͡º ͜ʖ͡º) może im nie zasmakować - nie każdemu musi, ale spróbować wypada, by potem nazywać innych per "neofita"
  • Odpowiedz
@Arveit: ale ja się odnosiłem do tego, że powiedziałeś że ich nie stać. Ot dam przykład. Miasto Lubin na dolnym śląsku, w rankingach na najbogatsze gminy czy tam miasta z Polsce, zazwyczaj gdzieś w czołówce. W mieście głownie górnicy zarabiający po średnio 5-6k netto (a bardzo często dużo więcej) i co? Kumpel miał bar z lanym lwówkiem i zamknął bar z lanym lwówkiem (które warto zauważyć jakieś superkraftowe nie jest,
  • Odpowiedz
@vatten: @Arveit: Na pewno spróbowali tych piw, ale im nie smakowały, więc nie kupują. Od wielu lat piją żubry, więc się do nich przyzwyczaili i tak im się wykształcił smak, że inne style im nie podchodzą. Nie ma co wyzywać od konserwowych leni. Niesmaczne, więc nie piją. To co tobie smakuje nie musi smakować innym.
  • Odpowiedz
@ladzik: no to jest właśnie ta druga grupa - przyzwyczaili się do jednego i nie chcą spróbować innych. A też mogę podać przykłady ludzi, którzy piją tyskie, bo "pożycz zeta bo brakuje mi do browara" albo "w cenie jednego twojego piwa mam dwa swoje" xD tych jest znacznie więcej.
  • Odpowiedz
@onsok: moją wypowiedź o tym, że piję zazwyczaj żubry, żywce i heinekeny ominąłeś przypadkiem, czy za bardzo burzyła twój światopogląd?
  • Odpowiedz
@dwa_szopy: jasne, tak działa wolny rynek ( ͡º ͜ʖ͡º) każdy sprzedaje i kupuje co mu się podoba lub podoba jego znajomym. Widać tylko, jaka małość wychodzi z ludzi, którzy gardzą piwem kraftowym, bo mogą. Popatrz na tego delikwenta

fajnie sie dowartosciowujesz tym, ze pijesz drozsze piwa. brzmi to tak jakbys je pil tylko dlatego ze sa drozsze zeby pokazac "plebsikowi" jaki Ty bogaty nie jestes
  • Odpowiedz
@Arveit: ignorantami nazywasz ludzi ktorym nie smakuja "drogie" piwa? xD po pierwsze nie napisales ze zwykle je pijesz, tylko ze je pijesz gdy pijesz na masowke. z tego nie wynika ze jest to "zwykle" a po drugie nie pominalem jej przypadkiem, tylko nie mialem nic ciekawego do napisania w tej kwestii. nie obchodzi mnie co pijesz bo to Twoja sprawa. chodzi o to, ze wyzywasz ludzi od plebsu bo nie
  • Odpowiedz