Wpis z mikrobloga

@hoRacy: No tak serio to działa nie na wszystkich, kiedyś tego próbowałem i jak dla mnie placebo, a wątroba dojechana chemią. Kawa smakuje lepiej, nie trzeba łykać tabletek co w niej złego? :D
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@bonus - kawa drażni żołądek. Kofeina natomiast uzyskiwana jest w procesie dekofeinizacji, więc substancja dokładnie ta sama. Stąd dziwi mnie, że wg Ciebie kawa ok, a tabs już nie
  • Odpowiedz
@kapuczinho: w sensie, że developerka tylko na jabłku? Wiesz, lubię sobie pograć np. w Arkham Knight na ultra detalach na laptopie, a 16GB daje radę przy pracy lub np. montażu filmów.
Zresztą - dzieła sztuki powstawały na różnych komputerach, vide załącznik ;) dzieło się liczy ;)
hoRacy - @kapuczinho: w sensie, że developerka tylko na jabłku? Wiesz, lubię sobie po...
  • Odpowiedz
nie, ale te leneovo to laptopy dla gimbusow do gier

@kapuczinho:
a) jestem mentalnym gimbusem
b) gram w gry na lapie
c) 16GB Ramu, matryca 4k, mocny procek i7 sprawia, że na raz mam odpalone 3 browsery z narzędziami kilkudziesięcioma zakładkami, git extension, phpstorm, photoshop, serwer webowy, premiere + kilkanascie innych ciężkich programów i gdy odpalam np. Wiedzmina 3 na najwyzszej grafice - nie muszę tychże wyłączać. Po prostu wszystko
  • Odpowiedz
Żaden szanujący się profesjonalista nie będzie pracował na gimbo gejmingowym sprzecie

@kapuczinho: Profesjonaliści mogą pisać nawet na tablecie. Seniorzy u mnie w korpo pracowali na jakichś g ownodellach i desktopach, od biedy jakiś zarośnięty hipster miał iMaca. Oprócz ludzi z ogromnym ego a la 'studiuje prawo'. reszta ma na to zwyczajnie w------e i wybiera to przy czym pracuje im się najlepiej. Dla jednych to Yoga, dla innych IdeaPad.

Śmieszne że
  • Odpowiedz