Wpis z mikrobloga

z tego co pamiętam mechanizmy są od Seiko. Słyszałem komentarze odnośnie niespecjalnie wysokiej jakości wykonania, ale zegarki na żywo robią bardzo dobre wrażenie i szczerze polecam. Pamiętaj tylko, że to spore sikory, znacznie większe w średnicy niż większość Seikaczy
  • Odpowiedz
  • 0
@jokefake: podoba mi sie w tym zegarku tez to ze jest nietypowej marki - ruski zegarek. kto to widzial ( ͡° ͜ʖ ͡°)

fajna sprawa bo nie chce chodzic w czyms co ma kazdy... w sklepach lokalnych pewnie ciezko bedzie znalezc takie cuda. w internecie zamawiac tez sie lekko cykam bo przyjdzie i sie na lapie nie spodoba i co...? pytanie - znasz jakies strony zaufane
  • Odpowiedz
@instinCtoriginal to jest Vostok Europe. Trochę inna marka. Chcesz coś naprawdę ciekawego, to zobacz sobie Poljoty z serii Awiator. Mechaniczny chronograf na ruskim mechanizmie (opartym na szwajcarskim) za około 1600zł - ciężko o coś fajniejszego.
  • Odpowiedz
@instinCtoriginal: mam kilka ruskich zegarków, wszystkie nabyłem na allegro.

co do ich kupowania w internetach- nie kupuj na ebayu bo przebita prawie 10 krotna; kupuj najlepiej od zegarmistrzów kolekcjonerów, którzy zaznaczają w aukcji, że zegarek jest na chodzie, a mechanizm sprawny i nie spóźnia.

w związku z tym, że to mechanizmy nakręcane, a nie baterie, może być ciężko ci się przyzwyczaić
  • Odpowiedz
  • 0
@jokefake: nakrecany? musze codziennie go nakrecac czy jak to dziala? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

jaki jest okres zycia takiego zegarka? mowisz zeby patrzec na to czy mechanizm sprawny... to chyba nie sa wiekowe zegarki tylko paroletnie? slabo zeby za 3 lata mi sie zepsul taki ( ͜͡ʖ ͡€)
  • Odpowiedz
  • 0
@relatively_final: zalezaloby mi na trwalosci zegarka - zeby nie cierpial jak sobie gdzies podbiegne ani zebym sie nie bal ruszac reka bo o cos zahacze i bedzie szrama czy inny ubytek.

@jokefake: w takim razie chyba za taki podziekuje :P mysle ze to cos dobrego dla zegarkomaniakow a nie dla janusza zegarkow xd

zaraz obczaje dukaty
  • Odpowiedz
@instinCtoriginal: ale oni Tobie nawijają o starych Wostokach. Vostock Europe to praktycznie nowa marka. Z zupełnie innymi mechanizmami i stylistyką.

Design mają rewelacyjny, mechanizmy różne, ale bardzo przyzwoite. Gaz-14 To niebanalny zegarek godny polecenia, ale poczytaj proszę więcej o tym co w środku siedzi, bo są różne warianty. Mało! Niektóre mają nawet inne gabaryty ze względu na rozmiar mechanizmu
  • Odpowiedz
@relatively_final lol, co? Biegać można. Jeździć na rowerze też. Co za dyrdymały wypisujesz?

@instinCtoriginal ale tych bzdur co niektórzy wypisują to nir czytaj. Automaty nie lubią potężnych wibracji, więc nie warto z automatem na łapie jeździć na motocyklu albo używać wiertarki, ale do wszystkich normalnych sportów jak najbardziej możesz nosić i nic się nie stanie.

@sidhellfire prawda, mogłem to bardziej bezpośrednio napisać. Autor powiniej wiedzieć, że są też zegarki
  • Odpowiedz
@Pantokrator: Vostok i Vostok Europe to w zasadzie dwie różne marki, żywtoności bym nie porównywał, estetyki zresztą też...

Starego Vostoka mechanizm załatwiłem jeżdżąc na rowerze, dbajcie o swoje automaty jak chcecie, dla mnie Ty głupoty wypisujesz :)

edit: konkretnie Vostok Amfibię załatwiłem jazdą na rowerze...
  • Odpowiedz
@relatively_final a ktoś sobie palec złamał podcierając dupę. Trzeba być totalnym ignorantem by wypisywać, że automaty nie nadają się do biegania i jazdy na rowerze. Nie wiem, co i jak ci się zepsuło w zegarku, ale widocznie posiadał jakąś wadę i tyle. Bywa. Samochód mi się zepsuł w czasie jazdy po mieście - hurr durr, Fordy nie nadają się do jazdy po ulicach.
  • Odpowiedz