Wpis z mikrobloga

Mireczki idę właśnie do Inspekcji Pracy naskarżyć na pracodawcę, który zwolnił mnie w trakcie L4, mimo że miałam umowę na czas nieokreślony, nie dostarczył mojego zwolnienia do ZUS, przez co drugi miesiąc nie mam pieniędzy i jeszcze nie wypłacił mi ekwiwalentu za niewykorzystany urlop ( ͡° ʖ̯ ͡°) Próbowałam z nim dzisiaj porozmawiać i usłyszałam, że jak ja w ogóle śmiem śmieć upominać się o swoje prawa i on ma całą firmę na swojej głowie, więc nie ma czasu na zajmowanie się moimi sprawami. Mam wątpliwości czy dobrze robię, w końcu jak już włączę do tego urząd, to nie będzie odwrotu. Tylko że na każdą próbę rozmowy na ten temat on reaguje krzykiem i powtarza że nie ma czasu na moje bzdury ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#pracbaza #praca #gorzkiezale #zalesie
  • 178
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

idę właśnie do Inspekcji Pracy naskarżyć na pracodawcę, który zwolnił mnie w trakcie L4, mimo że miałam umowę na czas nieokreślony, nie dostarczył mojego zwolnienia do ZUS, przez co drugi miesiąc nie mam pieniędzy i jeszcze nie wypłacił mi ekwiwalentu za niewykorzystany urlop

@Marbarella: Jakie "naskarżyć"? Naskarżyć to można że kolega z ławki pociągnął Cię za warkocz.
Ty informujesz odpowiednie służby utrzymywane z Twoich pieniędzy, by wspomogły Ci w walce
  • Odpowiedz
@Marbarella: jakby co nie wystrasz się sądu. Sąd pracy jest zawsze za pracownikiem, zwłaszcza w tak ewidentnym przypadku. Jeśli potrzebujesz porady od fachowca to związki zawodowe zatrudniają wyjadaczy i chętnie ci pomogą. Nie daj się.
  • Odpowiedz
@Marbarella: sms o treści "do jutra rana, do 9 kasa u mnie w ręku albo idę do PIPu" zawsze pomaga, raz miałem podobny problem i własnie tak ten problem rozwiązałem. Kasę miałem niestety nie o 9 rano, ale o 6 j----y jeszcze do mnie o 6 rano dzwonił.
  • Odpowiedz
@Marbarella:

Tak, prywaciarz. Uważa się za super pracodawcę roku, bo płaci mi kilka stów więcej niż najniższa krajowa. Oczywiście pod stołem ( ͡° ʖ̯ ͡°)

To spoko, bo mi pracodawca proponuje umowę o pracę z tym szczegółem, że pod stołem odejmie mi kilka stów od kwoty na umowie :<
  • Odpowiedz
@Marbarella na zgłoszenie wypadku przy pracy nigdy nie jest za późno, bhp here xD 14 dni ma pracodawca na zebranie i zaklepanie ustaleń zespołu powypadkowego OD DATY ZGŁOSZENIA zdarzenia. Jakk typ jeszcze ukrył wypadek przy pracy to o k---a, wszystko powiedz panu z pip co nam tutaj ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz