Aktywne Wpisy
Napedikr +1175
Ktoś mi powie dlaczego pomimo skumulowanej prawie 50% inflacji, nikt nie planuje waloryzacji kwoty wolnej od podatku oraz progu podatkowego w tym kraju? To jest skandal większy niż kredyt 0% w #nieruchomosci . W drugim progu relacja netto do brutto to 50%.. Z 10tys brutto na konto wpada 5tys, jeśli to nie jest kradzież to jak to nazwać?
#praca #podatki #ekonomia
#praca #podatki #ekonomia

mrocznegacie +224
Dobra, z racji tego, że dziś zarobiłem trochę przez wifi i telefon to robię rozdajo.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
źródło: Screenshot 2024-08-27 at 18-15-15 dawid – Dysk Google
Pobierz

Mireczki, jestem sobie ja oraz mój #rozowypasek, ja 28 lat, ona 26. Okazało się, że od jakiegoś czasu jest w ciąży. Ogólnie fajnie, cieszę się, bo pracy nie mam może rewelacyjnie, ale na wszystko nam starcza i bardzo fajnie się nam żyje. Niestety, wywiązała się kłótnia o imię dla dziecka. Mój pasek uparł się, że "nie będzie dawać pospolitego imienia dla dziecka" i ona zawsze marzyła, by mieć syna Maksyma i córkę Amelię. Ja nie chcę nazywać tak mojego gówniaka, bo wiem jakie piekło przejdzie w szkole i środowisku dzieci z uwagi na #!$%@? imię. Zaproponowałem jakiegoś Michała, Tomasza albo Roberta, a dla dziewczynki Patrycję, Agnieszkę czy coś. Ona w pisk, płacz, krzyczy, że to ona będzie rodzić, to jest jej marzenie i mam jej tego nie niszczyć. Co robić? Zgodzić się na takie imiona dla świętego spokoju, a potem patrzeć jak dzieciak wraca ze szkoły i beczy, że ma #!$%@? imię i z tego powodu się dzieci z niego śmieją? Nie wiem, jestem bezradny.
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
Po co to?
Dzięki temu narzędziu możesz dodać wpis pozostając anonimowym.
Drugje wyjscie to ja przekonac do tego ze to tez Twoje dziecko, warto tez miec po swojej stronie tesciow - matka o ile nie kretynka, szybko jej przemowi do glowy.
Poznalem blizej 3 dziewczyny, ktore nosily imiona, jakie wymienilas. I kurna z kazda bylo cos nie tak...
@thcluboy: zgadam się. Miałam być Pauliną. Patrząc na powyższe co napisałam, pewnie byłabym ostro jebnięta ( ͡° ʖ̯ ͡°)
W podstawówce mówili mu Szymon, a potem gimbaza mówili Janek i zostało Janek do dziś - ma 24 lata...
Myślę, że to najrozsądniejsze rozwiązanie i będzie jak potem dzieciaczkowi wytłumaczyć, że może sobie wybrać, a inne dzieci nie mają takiej okazji :P