Aktywne Wpisy

rayman_s +135
źródło: 1000035848
Pobierz
plastic11 +48
Rozpoczynam swój 20 sezon oglądania #f1. Obudzony bez budzika. To są zalety starości. Dzień dobry.
źródło: temp_file8442815202566685309
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000035848
Pobierz
źródło: temp_file8442815202566685309
PobierzWykop.pl
https://blog.trezor.io/secure-two-factor-authentication-with-trezor-u2f-e940fd5a60af#.yt1nafz13
Trezor otrzymał właśnie nowy firmware, a w nim
- wsparcie dla Ethereum - pozostaje jedynie zaczekać aż obsługa zostanie dodana do portfeli ETH (Prace nad wsparciem głównego porfela Mist są w toku)
- Własna implementacja mechanizmu Two-Factor Authentication typu U2F (wspieranego przez google, dropbox, github i wiele innych popularnych serwisów)
Oprócz tego Trezor otrzymuje wsparcie dla GPG 2.1 (podpisywanie wiadomości i deszyfrowanie). Niestety nie będzie kompatybilny ze starszymi wersjami GPG jako iż nie posiadają one wsparcia dla kryptografii krzywych eliptycznych na której operuje urządzenie od Satoshilabs
TOTP oznacza Time-based One-time Password
U2F oznacza Universal 2nd Factor
ETH i ETC używają tego samego typu adresów - możesz wysłać ETH na adres na którym znajdują się ETC i na odwrót, ale będziesz je musiał potem rozdzielać...
@McGravier: Ale jeśli przeleję np 10 ETC na adres ETH to ile ETH będę posiadał ? no bo chyba nie 10. Bo tak to każdy byłby od razu bogaty :)
Dziwne to jest dla mnie, przecież ETC i ETH to są zupełnie
łańcuchy są odrębne, ale adresy nie są. Na tym samym adresie mogą się znajdować i ETC i ETH jednocześnie, ale jest to bardzo niezalecane gdyż jest problem z ich rozdzieleniem
Fajne jest wprowadzenie tego U2F
Nie wiesz czy np komputer z windows można skonfigurować np by logowanie odbywało się przez potwierdzenie U2F ?To by zmieniało bezpieczeństwo komputera diametralnie. Przydało by się np oprogramowanie szyfrujące dysk z sprzętową możliwością blokowania i odblokowania dysku - bo rozumiem wszystko co obsługuje authentyfikację U2F współpracuje z trezorem.
@Amelek: Odtworzy. Idea jest taka, że seed odtwarza wszystko. Zawsze. Niezależnie ile nowych adresów stworzyłeś ani jak długo to było po wygenerowaniu seeda.
@McGravier: Kurcze to dla mnie nie pojęte - to tak jak by Trezor wiedział co zrobię potem. Bardzo mnie to ciekawi w jaki sposób to działa. Chciałbym by kiedyś ktoś napisał na ten temat artykuł tak łopatologicznie dlaczego tak właśnie jest.
W każdym razie jeśli tak jest to Trezor mocno
@Amelek: będzie działał
W pewnym sensie wie. To działa tak, że z seeda generowany jest pierwszy klucz prywatny,
@McGravier: No powiem Ci że dla mnie to jest coś niesamowitego. Dzięki za informację.
Właśnie sobie zabezpieczyłem konto GOOGLE oraz konto Dropbox tym urządzeniem. No jest