Wpis z mikrobloga

#trezor #kryptowaluty #ethereum

https://blog.trezor.io/secure-two-factor-authentication-with-trezor-u2f-e940fd5a60af#.yt1nafz13

Trezor otrzymał właśnie nowy firmware, a w nim
- wsparcie dla Ethereum - pozostaje jedynie zaczekać aż obsługa zostanie dodana do portfeli ETH (Prace nad wsparciem głównego porfela Mist są w toku)
- Własna implementacja mechanizmu Two-Factor Authentication typu U2F (wspieranego przez google, dropbox, github i wiele innych popularnych serwisów)

Oprócz tego Trezor otrzymuje wsparcie dla GPG 2.1 (podpisywanie wiadomości i deszyfrowanie). Niestety nie będzie kompatybilny ze starszymi wersjami GPG jako iż nie posiadają one wsparcia dla kryptografii krzywych eliptycznych na której operuje urządzenie od Satoshilabs
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@McGravier: No tak w sumie rozumiem wygenerowanie nowych adresów BTC . no ale tutaj mamy inny przykład. Nop bo po pierwsze dokonałem aktualizacji firmware. Po drugie utworzyłem klucz U2F google i po trzecie np wygenerowałem adres ETC.
Nie wiem czy dobrze to rozumiem - ale moim zdaniem np to urządzenie się zepsuje. Kupuję nowe.
i odtwarzam z ziarna urządzenie. I rozumiem że muszę ponownie zrobić update firmware jeśli jest w
  • Odpowiedz