Wpis z mikrobloga

ej tak się wszyscy śmieją z #php

a jak wy w tym #python #nodejs czy #ruby #java #tomcat hostujecie ludziom strony? w sensie czy istnieje dzielony hosting dla takich stron?

czylit np taki zakład pogrzebowy co chce stronę musi kupować vps lub ewentualnie wy ich hostujecie u siebie na serwerze? :D

taki dzielony hosting z php jakich pełno to koszt rzędzu <50pln/rok

czy te elitarne języki i technologie nie obsługują stron dla małego biznesu?

#pytanie #programowanie
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ale jeśli chcę przetransportować milion paczek z Chin do Europy, to biorę kontenerowiec, który jest mega cięzki i skomplikowany i paliwo do niego mega drogie.

Janusze potrzebują roweru (PHP), duże biznesy kontenerowca (JEE/.NET).

@mk321: janusze programowania i w sumie komputerów myślą że dalej DOS rządzi i PHP3 a karty graficzne są na AGP ( ͡° ͜ʖ ͡°), doświadczeni programiści znają rynek ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°) i
  • Odpowiedz
Chcesz wykazać, że PHP jest lepszy niż ruby/python/java/cokolwiek innego bo łatwiej i taniej na nim postawić stronkę dla firmy januszex?

@KrzysztofKrawczyk: bo jest o wiele lepszy w niektóych sprawach dokładnie tak i dokładnie o to mi chodzi.

nazwij to "POSTAWIC STRONE DLA FIRMY JANUSZEX!!!1111one HEHEEHE" jak ostatni zjeb, obojetne to mi
  • Odpowiedz
@KotletyMielone: nie ma nic złego w stawianiu stronek dla firm januszex i nie wyśmiewam tego, za to ty drwisz ze wszystkich dookoła a chcesz niby prowadzić jakąś dyskusję, p--------j się w łeb.

W temacie: Gratuluję, wykazałeś, że php jest lepszy do stawiania stronek dla małego biznesu. A teraz Sherlocku wrzuć na luz i naparz sobie meliski na uspokojenie
  • Odpowiedz
no to wracamy do samiutkiego początku bo ja piszę ciągle o stronie zakładu pogrzebowego, skąd wyście wzieli jakieś google i twittery to wasza wyobraźnia

@KotletyMielone: Stronkę zakładu pogrzebowego to można postawić nawet na skrypcie gimnazjalisty czy całkowicie jako stronę statyczną. Takie strony to zwykłe wizytówki, raczej nie zaprzęga się do tego programistów i frameworki. Jeśli już to korzysta się najwyżej i to jak klient chce mieć full wypas wordpressa z
  • Odpowiedz
A teraz absolutnie poważnie: Na rynku pracy PHP, tak w firmach jak i u pracowników ciężko jest znaleźć takie które trzymają się dobrych praktyk, nie robią na o-------l a przy tym jeszcze mają ambitniejsze projekty niż blog X, strona sklepu Y lub system do zarządzania pracownikami Z.

@meohaw: jestem całkiem pewien że nigdy nie pracowałeś jako programista PHP. tak z 7 lat temu każda firma miała swój framework/CMS/CMR/cokolwiek w PHP
  • Odpowiedz
@KotletyMielone: typie, wyciągasz jakieś fragmenty wypowiedzi i mówisz, że dalej nie czytałeś, a sam wyjeżdzasz czymś w stylu

nazwij to "POSTAWIC STRONE DLA FIRMY JANUSZEX!!!1111one HEHEEHE" jak ostatni zjeb, obojetne to mi jest.

Po tym też miałem odpuścić, ale stwierdziłem, że może jednak spróbuję się dogadać. No ale jednak nie warto było.
  • Odpowiedz
jestem całkiem pewien że nigdy nie pracowałeś jako programista PHP

@KotletyMielone: cóż, no skoro TY jesteś pewien...

zawsze na dzień dobry dostaję dokumentację i "to jest nasz framework"

@KotletyMielone: Twoja odpowiedź jasno wskazuje, że nie masz pojęcia o jakich dobrych praktykach, ambitnych projektach i rzetelnym wytwarzaniu oprogramowania w ogóle mówię. Także w sumie to tyle. Zarzutka 2/10, ale że odpisałem 2 razy to niech będzie 4/10.
  • Odpowiedz