Aktywne Wpisy
Najsmutniejsza scena w filmie, przy której zawsze płaczesz(lub nie, jeśli też zgrywasz twardziela ( ͡° ͜ʖ ͡°)) to Twoim zdaniem jaka i z jakiego filmu?
#glupiewykopowezabawy #filmy #pytania
#glupiewykopowezabawy #filmy #pytania
PetalMind +161
Właśnie zerwała ze mną dziewczyna bo wymagam zbyt dużo uwagi(chce się przytulać) i za dużo mówię skarbie, rybko etc XDDDD nie wiedziałem że podstawowe rzeczy to za dużo dla dzisiejszych kobiet
#zalesie
#zalesie
Z fartem, mordeczki.
#programowanie #javascript #php
Chyba programiści z Etiopii.
Jakby ktoś nie zauważył, że to był żart, chociaż miał w sobie nutkę prawdy.
Najpierw PHP.
Dlatego
Chodzi o małe aplikacje webowe czy duże aplikacje biznesowe? W tym króluje Java/.NET. Mówisz, że JS z Node.js będzie to wypierał?
A co z wydajnością? Zawsze JS to język interpretowany (a nie jak Java czy C# albo najlepiej C++). W aplikacjach przetwarzających wiele TB danych czasem używa się nawet C++ ze względu na wydajność.
Wszystko zależy co konkretnie aplikacja ma robić ;)
Druga rzecz Babel do kompilacji es6 do es5
Chyba żadna nowoczesna firma nie będzie się decydować na takie coś jak java, a zostanie ze względów finansowych, koszty przeniesienia technologii, chociaż jak widać skoro paypal czy linkedin mogli zrobić transfer do nodejs. :)
@epi: wszyscy z tym PayPalem. Różne firmy robią sobie oprogramowanie w różnych dziwnych językach ;)
@bonus: no dobra, jest coś więcej dużego niż PayPal. A orientujesz się czy firmy w Polsce tworzą zwykłe oprogramowanie (chodzi mi po prostu o aplikacje biznesowe, czy to dla telekomów, jakieś CMR/ERP itp) lub będą tworzyć w Node?
Tutaj masz mnóstwo przykładów: http://stackshare.io/nodejs/in-stacks
Swoją drogą ty na poważnie z tym bronieniem Javy w XXI wieku?
Znam też projekt napisany w php w 2mc przez grupę ludzi mało
ES6 - słyszałem, że jest super i w ogóle, ale jakoś nie słychać, żeby tak dużo był