Wpis z mikrobloga

@girl_in_exile: A weź mi nawet nie mów... nie cierpię nosić okularów.. Jazda w deszczu na rowerze nie możliwa.. wejście z zimnego do ciepłego również nie działa. odzież ochraniająca nos i twarz również niemożliwa bo parują okulary z każdym oddechem, wliczają się też w to maski ochronne np od pyłu czy podczas oprysków, okulary przeciwsłonecze niemożliwe.. kino3d. uciążliwe.. Pływanie, ryzykowane bo jak spadną to zgubisz chyba że basen.
Masz słuchawki założone
  • Odpowiedz
@Saute: Nie każdy może nosić soczewki. Raz w życiu założyłem i raczej nigdy więcej.

choć przyznam, że całe lato męczę swoje oczy soczewkami bo jednak za kierownicą w okularach przeciwsłonecznych komfort jazdy jest nieporównywalnie większy niż dyskomfort związany z bólem oczu od soczewek

@girl_in_exile: Zainwestuj w okulary korekcyjne przeciwsłoneczne (i do tego najlepiej z polaryzacją). Zmienisz zdanie.
  • Odpowiedz
  • 2
@Saute: nie każdy niestety może nosić, choć przyznam, że całe lato męczę swoje oczy soczewkami bo jednak za kierownicą w okularach przeciwsłonecznych komfort jazdy jest nieporównywalnie większy niż dyskomfort związany z bólem oczu od soczewek

Ale wiesz, że są okulary przeciwsłoneczne korekcyjne? Sam takie mam, polecam ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@girl_in_exile: Widać wątek w pełni więc zapytam, co do soczewek to muszę iść na jakieś badania na kiju żeby je zacząć nosić? 70 zł kosztuje takie badanie, gratis dostaję soczewki na miesiąc a znajoma powiedziała mi że nie muszę, jak chcę to mnie nauczy zakładać/zdejmować.
  • Odpowiedz
@mikii77: Jak znasz wadę wzroku to po prostu kupujesz soczewki z taką mocą jaką masz wadę - ewentualnie ciut słabsze. Ja pierwszy raz zakładałam soczewki chyba z 10 minut XD Ale dochodzi się szybko do wprawy i wystarczy nawet obejrzeć głupi filmik a yt o tym jak zakładać,pielęgnować i przechowywać (albo przeczytać instrukcję dołączoną do soczewek).
  • Odpowiedz
@mikii77: możesz kupić ale są różne rozmiary soczewek nie każde będą odpowiednie. Lepiej iść 70zl nie majątek. Ja robiłam badanie na soczewki i chyba 3 pary poszły bo nie takie ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale i tak mnie oczy bolą jak noszę więc niewiele to w moim życiu zmieniło ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz