Aktywne Wpisy

alexander-dantes +377

bartlomiej_rakowski +164
Ja już gotowy, pół godziny mi zajęło zapakowanie butelek, tj. odkręcenie każdej, nadmuchanie, zakręcenie i ułożenie do wora (bo po pół roku co poniektóre się mocno zassały). Aż musiałem wziewy wziąć bo mnie płuca i krtań spuchła od dęcia w butle xD Wyszły 3x pełne worki 150L. Już wiem, że nie dostanę za to 150 zł, a z 15 zł bo bym ich z torbami puścił xD dzięki @ChlopoRobotnik2137 za weryfikację.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

laptop do pracy, głównie programowanie, a więc czasami po kilka instancji IDE z różnymi projektami, po kilkadziesiąt zakładek Chrome (RAM z------y non stop około 7/8 GB), explorer, w tle zawsze jakieś dodatkowe śmieci, a to notepad++ a to kalkulator, programy do rysowania diagramów, pakiet Office, wszystko jednocześnie, czasami jakaś gierka (odpalana przy tych wszystkich programach w tle).
zobaczcie picrel: 81 dni bez restartu i dalej liczy xD używam go tak już od 3 lat (październik 2013), na noc tylko hibernacja, restartuję może raz na kwartał dla aktualizacji, programy typu przeglądarka mają podobny uptime do samego systemu.
serio, jeśli ktoś ma problem z tym systemem to najczęściej ten problem leży po stronie użytkownika. Wiadomo - coś może być niesprawne w samym komputerze, ale wtedy błędy wyjdą niezależnie od tego jaki system na nim stoi.
Linux to też świetna sprawa, niesamowicie przydatny np. przy nauczaniu informatyki, niesamowite że ten projekt ma się tak dobrze mimo swojej specyfiki (free & opensource), ale proszę nie róbcie kurtyzany z logiki głosząc że jest lepszy niż komercyjny projekt o budżecie liczonym w miliardach dolarów. Widywałem agentów co twierdzili że "dużo" lepszy, no kisnę xD
#przemyslenia #informatyka #komputery #linux #windows #pcmasterrace
źródło: comment_n4RtncqnaH4goeSstNlfU4wkU0BBNS1b.jpg
Pobierz( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@b__k: Myślałem że było do wywnioskowania z treści wpisu, że odnoszę się głównie do potrzeb zwykłego użytkownika (praca/gry).
Komentarz usunięty przez autora
@-PPP-: popacz, a jak tak ktośmówi o linuksie to "hurr durr to system jest z-----y" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_BDIdjPnotP8FTTAV2klMOEgsr3H4Xmfl.jpg
PobierzNie wszyscy. Wystarczy pousuwać i powyłączać odpowiednie rzeczy (nie tylko przyciskiem wyłącz w systemie ale z pomocą zewnętrznych narzędzi). Wtedy ilość wysyłanych danych do Ms spada na łeb na szyję.
Poza tym sam na razie nie wgrywam na razie Anniversary update, bo wiem jakie cyrki odwala i wiem, że wgrywając je
@sebawo: Linux ma swoje bolączki, czasami lubi popanikować #pdk, ale z-----y raczej nie jest.
Dzięki wsparciu Valve, które pomagało w otwartych projektach sterowników do sprzętu na Linuxa oraz o ile się nie mylę również pomagało rozwijać całe OpenGL, no i oczywiście wydaniu wersji Steama na
Uzywałem każdego Windowsa od XP i niczego sobie tak nie chwale jak 10 ( ͡° ͜ʖ ͡°)