Wpis z mikrobloga

@Bethesda_sucks:

term "computer roleplaying game". This term can cover a lot of games and styles of roleplaying games. Our use of this term does not include MMORPGs or other multiplayer-only games, but does include games that are (for example) action oriented in addition to having roleplaying elements (for example the Deus Ex series)

Jest! Wreszcie wiemy czym jest gra rpg! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Finished!

Wartość acziwków oceniłem na zero.
Nie zmieściłem się w skali ilości ponownego przejścia Bloodlines ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Bethesda_sucks jest zdrajcą Camarilli, tylko to zakończenie może być very enjoyable!
Mass Effect 2 jest brany pod uwagę, który też
  • Odpowiedz
@Bethesda_sucks: Zrobione, niech im służy. :)

@Lisaros: Dishonored nie jest zły, ale też jakoś specjalny dobry też nie jest. Nie licząc fabuły gra ma dwa ogromne minusy:
1) grasz bogiem, nieważne czy w opcji low chaos (nokill) high chaos (rzeź) - jesteś dosłownie wszechmogącym awatarem zniszczenia. To co wyprawiałem w high chaos to jakby ktoś obudził Chtulhu. Nie ma wyzwania. No kill podobnie ale jako cień, może parę razy się spiąłem, żeby coś osiągnąć. Jak deus hr.
2) No kill ma poważny deficyt umiejętności i gadżetów, bardzo poważny. Jak deus ex hr :)
3) to
  • Odpowiedz
@Lisaros Ten screen nie jest mój.
@Bauzzer: Tak, ten sam. BTW, autor tego moda aktywnie udziela się na RPG Codex gdzie podpatrzyłem tego newsa.
@sejsmita: Mam nadzieję, że nie przesadziłeś z wychwalaniem Dishonored, nowa "maskarada" powinna być grą RPG, a nie jakimś FPS-em, choć sądząc po wyborze gier pewnie to będzie coś na wzór Bloodlines właśnie. W ogóle zestaw gier jest dziwny i jedyny porządny erpeg wśród
  • Odpowiedz
@Lisaros: @Camilli: @Bauzzer: @sejsmita: Na marginesie, nie pamiętam czy o tym wspominałem, ale już co najmniej trzech developerów próbowało wkupić się w łaski Paradoxu i przedstawili swój pomysł na nową grę w świecie WoD, ale ten wydawca uznał, że wszystkie są beznadziejne. Dlatego zaczynam mieć obway, m.in. z powodu o którym wspominał Bauzzer no i choćby dlatego, że to szwedzka firma. Co więcej, oni
  • Odpowiedz
@Bethesda_sucks: Nie bój się. Nie przesadziłem.

W ogóle zestaw gier jest dziwny i jedyny porządny erpeg wśród wymienionych to New Vegas (no i Bloodlines). BG jest moim zdaniem słabe, zamiast niego powinien być Fallout 1 lub Arcanum.

Może trochę, ale wybrali gry wyróżniające się na przestrzeni ostatnich lat i takie w które grało więcej ludzi niż Arcanum i Fallout 1 i 2 razem wzięte. Smutne, ale prawdziwe. Jakby wyciągnęli z nim najlepsze rzeczy i zmieszali we własnym kotle byłoby dobrze.
Poza tym BG miało ostatnio reaktywacje pod szyldem EE i jest prawdopodobnie najbardziej znanym rpg izometrycznym na świecie. Nie sugerowałbym się tylko jakością gier przy ich doborze w ankiecie, ale
  • Odpowiedz
@Bethesda_sucks: Bloodline'sy jak i Arcanum to były nieoszlifowane diamenty (oszlifowały je dziesiątki fanowskich patchy). Szkoda, że Troika tak skończyła.

I nie widzę dzisiaj studia, które zrobiło by równie dobrą grę osadzoną w realiach WoD. Szczególnie przy takim wydawcy jak Paradox. Dzisiaj jest inny target konsumentów gier. No i wyobrażam sobie DLC typu "Nowy klan Tzimisce!", "Klimatyczna muzyka dla klanu Ventrue" etc.
  • Odpowiedz
@Camilli: Trochę pesymistyczne podejście do DLC. CD Projekt udowodnił, że da się, a przy okazji zrobili 2 płatne dodatki. Bezpłatne DLC wraz np.: patchem to nic złego. Inna sprawa, że na ogromny sukces wiedźmina 3 pracowali wiele lat. Ale też Darkest Dungeon dostał darmowe DLC w postaci klas, zdarzeń i skarbów i wyszło to grze na dobre. Wszystko zależy odbiorców.
Jeśli dobrze rozumiem zapowiedzi to nowa gra WoD będzie AAA,
  • Odpowiedz
@sejsmita: @Camilli: @Bauzzer @Lisaros
Podejrzewam, że skończy się to trochę jak z Falloutem - spłycą wszystko strasznie, dorzucą romanse (i to wszelkiej maści, z pedałami, kozami, transwestytami, itd.), "epicką" historię (a nie coś przyziemnego jak w Bloodlines) i generalnie spartaczą na całego. Tylko że w tym przypadku nie będę rozczarowany, bo gdyby dali radę wydać coś zbliżonego do poziomu Redemption to już byłbym zadowolony. RPG pewnie
  • Odpowiedz
@Bethesda_sucks: to może nieco na pocieszenie napiszę, że pojawia się wiele pytań w ankiecie o możliwość ponownego przejścia gry i różnych możliwości w wykonywaniu questów, a także o wiele zakończeń. Gry dodane w ankiecie poniekąd też to potwierdzają. Nawet takie Dishonored umożliwia przejście misji na różne sposoby, zaś Mass Effect 2 bardzo nietypowo jak na Bioware daje swobodę graczowi w możliwości ukończenia gry na parę sposobów, łącznie ze śmiercią głównej
  • Odpowiedz
@sejsmita: Mówimy o Paradoxie. Owszem DLC mają swoje zalety - gra jest cały czas rozwijana, ale częstym przypadkiem jest cięcie gry lub dodawanie elementów, które powinny się znaleźć w podstawce. Co do CDP R - oni wydali dwa oldschoolowe dodatki, a DLC były za darmo.
Proszę, lista DLC do gry Crusader Kings II wydanej przez Paradox.
dlc001 = Dynasty Shields
dlc002 = Mongol Faces
dlc003 = Songs of Albion
dlc004 = Songs
  • Odpowiedz