Jak wygląda sytuacja z wysyłaniem gry do Ketchapp'a? Niezbędne jest założenie konta iTunes i zapłacenie 99$, czy jeżeli nie publikuje jej jeszcze w markecie, to można to zrobić bez płacenia tych 99$?
Druga sprawa, skoro iTunes, to musi to być wersja na iOS. Czy jeżeli projekt z Unity wyśle się właścicielowi maca, który nie ma bladego pojęcia o programowaniu, to wyrzucenie z tego instalki dla iOS jest na tyle banalne, że poradzi sobie z tym każdy, kto potrafi zalogować się na wykop, czy to więcej pracy i nie wystarczy być amebą? Ile może kosztować zlecenie tego komuś?
I przy okazji, jeżeli ktoś wysyłał do nich już jakąś grę, może się podzielić doświadczeniami. Jeżeli może przychodzą wam do głowy inni wydawcy zajmujący się tego typu grami, podzielcie się pomysłami ( ͡€ ͜ʖ͡€)
Czy jeżeli projekt z Unity wyśle się właścicielowi maca, który nie ma bladego pojęcia o programowaniu, to wyrzucenie z tego instalki dla iOS jest na tyle banalne, że poradzi sobie z tym każdy, kto potrafi zalogować się na wykop
@MarcinKubat: @sathra dobrze mówi. To że w Unity działa nie oznacza że nie spędzisz kolejnego tygodnia tylko po to żeby się włączyło na iPhone, a jeszcze potem musi działać i się nie crashować
@draculeq: @wczoraj: @sathra: ja mam iMaca, ale nie zajmuje się programowaniem. Znów programista z którym to robimy ma Windowsa. Dlatego ta "programistyczne ameba" to właśnie ja.
W podlinkowanym tutorialu wygląda to klarownie i zdaje się prowadzić przez cały proces za rękę. Tylko boję się, że jeżeli projekt będzie stworzony na windowsie, to po odpaleniu go na macu coś może nie działać.
Kurczę, najgorsze jest to, że ani ja, ani on, nawet nie mamy iphonów do testów. Z jakim najstarszym oprogramowaniem jest sens teraz ewentualnie kupić, na potrzeby prototypowania?
@wczoraj: a jak wygląda sprawa z kontem, czy jeżeli nie chcę jeszcze upubliczniać gry, tylko wrzucić ją do testów, to muszę opłacić te 99$, czy można się obejść bez tego?
@MarcinKubat: nie stworzysz certyfikatu ani nic żeby móc w jakikolwiek sposób dać możliwość innym ludziom zainstalowania twojej apki na ios, musi byc konto developerskie appla
Jak wygląda sytuacja z wysyłaniem gry do Ketchapp'a? Niezbędne jest założenie konta iTunes i zapłacenie 99$, czy jeżeli nie publikuje jej jeszcze w markecie, to można to zrobić bez płacenia tych 99$?
Druga sprawa, skoro iTunes, to musi to być wersja na iOS. Czy jeżeli projekt z Unity wyśle się właścicielowi maca, który nie ma bladego pojęcia o programowaniu, to wyrzucenie z tego instalki dla iOS jest na tyle banalne, że poradzi sobie z tym każdy, kto potrafi zalogować się na wykop, czy to więcej pracy i nie wystarczy być amebą?
Ile może kosztować zlecenie tego komuś?
I przy okazji, jeżeli ktoś wysyłał do nich już jakąś grę, może się podzielić doświadczeniami. Jeżeli może przychodzą wam do głowy inni wydawcy zajmujący się tego typu grami, podzielcie się pomysłami ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
@MarcinKubat: zdecydowanie nie
?
@draculeq: Chciałbym żeby tak było... ja już miesiąc siedzę...
W podlinkowanym tutorialu wygląda to klarownie i zdaje się prowadzić przez cały proces za rękę. Tylko boję się, że jeżeli projekt będzie stworzony na windowsie, to po odpaleniu go na macu coś może nie działać.
A co testów - obaj
@MarcinKubat: To nie ma znaczenia.
http://www.ketchappstudio.com/developer.php