Aktywne Wpisy

mirko_anonim +30
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy uważacie, że jeżeli narzeczestwo się rozstaje, to niedoszła panna młoda powinna oddać pierścionek?
Bo właśnie mnie coś takiego spotkało, że narzeczona powiedziała, "jednak nie pasujemy do siebie" i że pierścionek sobie zachowa i nie odda.
Tak więc dziś smutny dzień bo jestem biedniejszy o jedną Sylwię* i 50 Władysławów Jagiełło :(.
#slub #zwiazki #milosc
*) imię zmienione
───────────
Czy uważacie, że jeżeli narzeczestwo się rozstaje, to niedoszła panna młoda powinna oddać pierścionek?
Bo właśnie mnie coś takiego spotkało, że narzeczona powiedziała, "jednak nie pasujemy do siebie" i że pierścionek sobie zachowa i nie odda.
Tak więc dziś smutny dzień bo jestem biedniejszy o jedną Sylwię* i 50 Władysławów Jagiełło :(.
#slub #zwiazki #milosc
*) imię zmienione
───────────
Waiter98 +10

#wiara #chrzescijanstwo #religia
@Errad: Pojawia się pytanie zatem jak powstała.:) No daj spokój przecież nie potrzeba fizyki kwantowej żeby się zastanowić co jest prawdopodobne a co nie. Na zdrowy rozum, nie ma żadnych istot nadprzyrodzonych a człowiek wymyślił sobie Boga i innych mu podobnych. Ludzie mają takie ciągoty do ułatwiania sobie życia, zmyślania bajek. Naprawdę długo
@kaarp: a jeśli robi to nie na podstawie jakiejś religii? np. ma zakaz handlu w niedzielę i ochronę życia od poczęcia do naturalnej śmierci ot tak?
Wystarczy poszukać w Google żeby znaleźć obszerne wyjaśnienie "wykreślenia" przykazania.
Nigdzie w Biblii nie ma słowa o 10 przekazaniach. Mojżesz otrzymał przykazania ale podział liczbowy jest umowny oraz to gdzie kończy się jedno przykazanie a gdzie zaczyna kolejne. Nawet wśród Żydów na przestrzeni wieków podziały wyglądały różnie. Polecam lekturę fragmentu Pisma z treścią przykazań i próbę samodzielnego dokonania podziału.
To tylko krótki wstęp więc polecam przeczytać jakiś poważny artykuł odpowiadający na
Komentarz usunięty przez autora
Chciałabyś zamknąć tysiące lat rozważań i dylematów
Jeżeli na prawdę szukasz odpowiedzi (prawdy) na
No i po co Ci to? Chcesz pokazać jaka to ja jestem głupia jak ja "ludowo" myślę a Ty jaki jesteś oświecony. Umniejszanie pozycji rozmówcy na samym początku dyskusji jest idiotyczne. Nie uwłaczaj swojej boskiej godności.
2) Przejdę do rzeczy. Kim zatem według Ciebie jest Bóg? Jeśli jest czymś innym niż