Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@matra: 500gramów serka wiejskiego. Można go robić na tysiąć sposobów, na słodko, słono, ostro. Mój najczęstrzy wybór to ogórek, rzodkiewka, pomidor z solą i pieprzem. Twaróg też spoko.
  • Odpowiedz
@Polska5Ever: ryz nie jest typowo pod lowcarb, chociaż jest najprościej jak sie da i najmniej smacznie jak sie da:)

@zestolicy: idealne - za sałatkę 300gram płacisz tyle ile zapłaciłbys za zapas sałaty na miesiąc - kolega z pracy też zamówił sobie na miesiąc cos takiego, cenowo porażka totalnie
  • Odpowiedz
@Polska5Ever: no właśnie o jakieś ulubione kombinacje smaków mi chodziło. Niestety jak ja sama nie zacznę za niego myśleć, to on sam pewni też nie wyjdzie z inicjatywą
@Brydzo: Cibie to nawet za bardzo ni pytam, bo wystarczy w google grafika wpisać Brydzo + lowcarb albo low carb i wyskakuje full pomysłów ( ͡ ͜ʖ ͡)
@wyspiarka: meh, trochę zbyt wymagające.
  • Odpowiedz
AHA, ZA PÓŹNO NA EDYCJĘ - CHODZI O COŚ PROSTEGO DO ZJEDZENIA BEZ ODGRZEWANIA I W BRUDNYCH WARUNKACH.

• Odpowiedz
@gmitek: chciałabym, ale on nie jest do końca przekonany, poza tym dochodzą też mimo wszystko kwestie finansowe. Mimo wszystko LC/LCHF wychodzi drożej niż przeciętna dieta ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@matra: oj tanije i to duzo :) ja wcinam ogromne ilości majonezu, oleju kokosowego, serków typu camembert, jajek, omletów, wieprzowiny i wołowiny, zapas żarcia dla mnie na tydzień to maksymalnie 100zł - i jestem pełny idealnie

@zestolicy: 50zł chyba w pierwszym miesiącu za dzień, po miesiącu jak zobaczył jakie porcje dostaje i to zważył to podziękował
  • Odpowiedz
@gmitek: mogę mieć prośbę? Jeżeli to zapisujesz, prześlij mi jakiś kilkudniowy jadłospis na PW, będę wdzięczna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@matra: ja lubię jako część śniadania zabierać owsiankę:
5 łyżek płatków owsianych zalewam mlekiem (żeby je przykryło w misce) i do mikrofali na 2-3 minuty, zostawiam żeby płatki wypiły całe mleko. Dosypuje po łyżce rodzynek, sezamu, migdałów, można dać jakieś owoce i miód. Niepozorne ale sycące :) Jeżeli mleko nie wchodzi w grę, zawsze można zaparzyć płatki owsiane w wrzątku.
  • Odpowiedz
@matra: możesz zastąpić zwykłą mąkę, mąką kokosową (lub tylko częściowo) i robić różnego rodzaju naleśniki, serniki itp.

Sernik możesz zrobić z sera z wiadra, zmielony ładnie. Roboty mało.

Do tego oczywiście kurczak pod wszelkimi postaciami, wątróbka, karczek grillowany, steki wołowe (chociaż do odgrzania to
  • Odpowiedz
@prnppp: taki serniczek mam gdzieś zapisany + brownie z fasoli, bo też chyba mu smakowało, a fajny dodatek z tego ogólnie jest. Kokosowej mam cały pojemnik ( ͡ ͜ʖ ͡)
A gotowania na kilka dni uczę się, ale mi nie wychodzi. Za bardzo lubię jeść świeżo i różnorodnie, al pracuję nad tym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz