Wpis z mikrobloga

Zarabiam 5000zł netto i wciąż uważam, że to za mało, chociaz majac 22 lat duzo osob moze mi pozazdroscic, poniewaz niektorzy musza przezyc od wyplaty do wyplaty :<
Najwieksze koszta to pokoj w mieszkaniu 1100zł. Wciaz kombinuje jak zarabiac wiecej, na pewno trzeba zalozyc swoją dzialalnosc, bo pracujac dla kogos na dluzsza mete nie zarobie duzych kokosów.
#pracbaza
  • 173
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wykopek12: za 1100 pln to możesz płacić ratę kredytu i sobie na wsi postawić mały domek za 200 tysia. Pracować możesz z domu. Trzymaj się narazie roboty. Wiesz ile trzeba się natyrać żeby w swojej DG złapać 5 tysia?
  • Odpowiedz
@wykopek12: W IT nie jest ciężko dobić nawet do 30-40k na miesiąc jeśli zdecydujesz się na pracę za granicą. Rok - dwa lata wytrwałego szukania pracy w Niemczech albo Anglii i pewnie by ci się udało, tylko czy pieniądze są najważniejsze? Ja bym nie wyjeżdżał, wolę polską pensję, ale na naszej polskiej ziemi :). A te mistyczne 15k to pewnie kwestia kilku - kilkunastu lat jeśli zostaniesz tutaj.
  • Odpowiedz
  • 42
@tuwysylam_pl: nie dzieki, wizja spłacanie tego przez 30 lat mnie nie urządza, poza tym nie mam gwarancji, ze na mie sie nie stanie w ciagu tego czasu.
Nie bede wiecznie pracował w PL, zamierzam wyjechać na zachód, potem złapac jakas zdalna prace i podróżować po świecie
@Pivoo:
  • Odpowiedz
blok z ochroną

@wykopek12: ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°
  • Odpowiedz