Wpis z mikrobloga

A ty, drogi kolego, jakie masz nastawienie, czy jest coś, czego dokonałeś własnymi siłami i co wniosło do twojego życia bądź innych coś wyjątkowego?

@NiespodziewanaRiposta: Mam wspaniałą rodzinę, dobrze zarabiam, wybudowałem duży dom, zwiedziłem kawał świata. Nie muszę jak zakompleksione lewactwo negować swojego pochodzenia, jestem z tego dumny, bo dało mi wychowanie, tradycje i wartości, które stworzyły ze mnie człowieka z zasadami, zaradnego i uczciwego. To jest powód by szanować
  • Odpowiedz
@arczer: No więc zacznij się utożsamiać z własnym życiem, a nie abstrakcyjną zbiorowością. Szukanie pocieszenia w czymś, na co nie ma się wpływu, prezentuje dokładnie ten sam poziom s----------a, co odpowiedzialność zbiorowa. Weź w końcu sprawy we własne ręce i przestań narzekać. Nie odpowiadasz za indywidualne decyzje i działania innych, ale zarazem nie masz prawa podpisywać się pod ich sukcesami.
  • Odpowiedz
@NiespodziewanaRiposta: Widzisz taka jest różnica. Ja mówię, że to jest mój kraj bo tak czuję. Ty nie masz swojego kraju bo masz jakiś kompleks niższości czy inne zaburzenia. Nie wnikam, może to po prostu brak osiągnięć i próba ściągnięcia innych na swój poziom. Odmawiasz mi prawa oceny innych a sam oceniasz itd. Nie jesteś partnerem do rozmowy dla mnie. Szukaj wśród swoich przegrywów. Poplujcie trochę na kraj, na Polaków, od
  • Odpowiedz