Wpis z mikrobloga

@Jurigag:
Ci co grali jedynkę jako pierwszą grę, ocenią, że to ta część była lepsza z powodu oryginalnej fabuły.
Ci co grali dwójkę na początku, narzekają bardziej na jednokolumnowy interfejs i dziwny układ klawiszy z jedynki, a górnicza dolina im już nie była całkiem obca.
@rukh: Ja grałem w jedynkę jako pierwsza część i byla swietna pod każdym względem. Ale dwojka z noca kruka jest lepsza :d. Chciałbym trójki na silniku G2NK :D
@Czerwu: przecież trójka na silniku g2nk to byłby gniot straszny, ten silnik się nie nadawał na kolejną część, za dużo ograniczeń, za słaba grafika itp itd w 3 mogli sobie pozwolić na znacznie znacznie więcej z nowym silnikiem
@rukh: ja zaczynałem od dwójki a G1 i tak rządzi. Powiem więcej: polecam tą kolejność każdemu. Dzięki temu dostajesz ciekawą fabułę, a potem jeszcze lepszą zamiast najpierw bardzo dobrej a potem gorszą
@Czerwu: no ale dla większości ludzi była, po prostu na starym silniku 3 byłaby kiepska i tyle, nikt by tego nie kupił, a na pewno nie ja, przeciez klimatu w II oryginalnej i tak nie było :P dopiero noc kruka go dodał
Ja nie namawiam twórców, żeby robili coś po to, żeby ktoś kupił. To po prostu taka moja zachciewajka, chciałbym w to zagrać i tyle (,)