Wpis z mikrobloga

Kiedy od Irlandczyka dostajesz wiadomość na FB, że Polska powinna być nawet w półfinale EURO 2016 i że mieli po prostu pecha. Że CONAJMNIEJ powinni być w półfinale. Oglądał mecz z Polakami w pubie i stwierdził, że grali świetnie i miał nadzieję, że wygrają i szkoda mu było, że jednak nie przeszliśmy dalej. Polacy w Irlandii mają świetny klimat z Irlandczykami. Ja też trzymałem kciuki za Irlandczyków w tym Euro. Nie udało się. Mi osobiście po poprzednich karnych ze Szwajcarią Irlandczyk podał rękę i pogratulował. Zresztą wielu z nich cieszyło się z tego, że to Polska wygrała. Złego słowa nie powiem na ten naród, bo naprawdę są zajebiści, przyjaźni, a nigdy nie zaznałem wrogości z tej strony, że jestem Polakiem. Wręcz przeciwnie. Szanują nas i po ostatnim EURO nabrali do nas większej sympatii. My Polacy za granicą wspieramy ich, oni wspierają nas. I to jest fantastyczne. Wielu Irlandczyków przed meczem Portugalia - Polska powiedziało mi, że mają nadzieję, że Polska wygra. Szacunek dla nich, bo naród z nich wspaniały i ja ich wspierać będę, bo oni wspierają nas.
#popularnaopinia #niepopularnaopinia #pilkanozna #euro2016 #polska #irlandia
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kiedys_Mialem_Fejm: Od paru lat mieskam w Irlandii, i oprócz jednej sytuacji gdy nasłuchałem się z tylnego siedzenia w autobusie jak Irlandzkie przegrywy na zasiłku narzekają, że Polacy im prace zabierają, to nie miałem nigdy powodu by czuć się gorszy. Irlandczycy mają świadomość, że w każdym narodzie znajdą się jednostki które psują opinie i dlatego są otwarci na innych bez względu na pochodzenie.
Ile śmiechu miałem jak wczoraj jeden zawzięty Colin
  • Odpowiedz
@Adrian00: na to wygląda, zresztą Irole też średnio się dogadują z Brytolami. Ta sama religia, podobna kultura, życie pod zaborami i miłość do bycia podchmielonym - nie ma powodów abyśmy się nie lubili. ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@medykydem: U mnie w pracy mam mix: Anglik, Kolumbijczyk, Tunezyjczyk, Hiszpan. Wszyscy trzymali kciuki za PL i ocenili nasza gra na bardzo dobra. Za to Francuzi praktyczie nic nie mowili i mam nadzieje ze jak nie Islanidia to w polfinale dostana po nosie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz