Wpis z mikrobloga

@LudzkieScierwo: Dobrze mówisz, i na przestrzeni czasu mam wrażenie, że jest coraz więcej takich naturalnych zachowań które wywołują wśród ludzi jakieś pseudo-obrzydzenie :P Specjalnie dla kasjerki z empiku stałbym tam jak najdłużej aby nawdychała się moich soków dzięki którym jeszcze sie nie usmażyłem od środka :).
  • Odpowiedz
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: Rozumiem, że mam nosić ze sobą 2 koszulki na zmianę, aby nikt nie spojrzał krzywo na mokre plecy i pachy? I skąd wiesz co myślą ludzie, skoro czasem nie pocę się na czole a tylko na plecach i pod pachami? Tacy jak Ty strzelaliby spoconym w tył głowy, gdybyście mieli ku temu okazję.
  • Odpowiedz
Ciekawe info o tym dlaczego jedni pocą się bardziej. W skrócie zależy to m.in. od tego jak gorąco było w pierwszych dwóch latach życia człowieka. Czyli np albo mama zakładała dziecku za dużo ubrań:D, albo było po prostu gorąco. Niektórzy mają więcej gruczołów potowych, choć nie wszystkie muszą być aktywne.
kaszkai - Ciekawe info o tym dlaczego jedni pocą się bardziej. W skrócie zależy to m....
  • Odpowiedz
@LudzkieScierwo: Według mnie nie powinieneś próbować hamować nadmiernego pocenia się, Twój organizm wie co dla Ciebie najlepsze i dlatego zapewne neutralizował wszelkie regulatory które brałeś :P. Ingerencja w homeostazę to bardzo zły pomysł.
  • Odpowiedz