Aktywne Wpisy
mirko_anonim +5
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chciałbym się oświadczyć mojej dziewczynie, ale poważnie martwię się o kasę. Ja zarabiam dobrze w korpoświecie, ale ona, well, słabo. Nie wchodząc w szczegóły jej wykształcenie nie gwarantuje wysokich zarobków. Boję się, że przy założeniu rodziny będę musiał dokładać i zwiększy się na mnie presja. Łapię się na tym, że zazdroszczę mojemu znajomemu dziewczyny lekarki, która dobrze zarabia i będzie jeszcze więcej - razem mogą dużo mimo, że on zarabia gorzej ode mnie. Kocham moją dziewczynę, ale mam wrażenie, że czysto finansowo to będzie dla mnie kulą u nogi, a nie popychać mnie do przodu. Ona sama by chciała więcej zarabiać, idzie w tym roku na studia podyplomowe, ale jestem wobec tego sceptyczny - mam wrażenie, że musiałaby wywrócić swoje życie do góry nogami, zupełnie się przebranżowić, by zmienić swoją sytuację finansową. Co robić? Mam wrażenie, że żeby z nią pójść o krok dalej, to muszę zaakceptować fakt, że kokosów zarabiać to ona nigdy nie będzie. Nie jest to najważniejsze, ale jednak dość istotne.
#zwiazki #finanse #rozowepaski #niebieskiepaski
─
Chciałbym się oświadczyć mojej dziewczynie, ale poważnie martwię się o kasę. Ja zarabiam dobrze w korpoświecie, ale ona, well, słabo. Nie wchodząc w szczegóły jej wykształcenie nie gwarantuje wysokich zarobków. Boję się, że przy założeniu rodziny będę musiał dokładać i zwiększy się na mnie presja. Łapię się na tym, że zazdroszczę mojemu znajomemu dziewczyny lekarki, która dobrze zarabia i będzie jeszcze więcej - razem mogą dużo mimo, że on zarabia gorzej ode mnie. Kocham moją dziewczynę, ale mam wrażenie, że czysto finansowo to będzie dla mnie kulą u nogi, a nie popychać mnie do przodu. Ona sama by chciała więcej zarabiać, idzie w tym roku na studia podyplomowe, ale jestem wobec tego sceptyczny - mam wrażenie, że musiałaby wywrócić swoje życie do góry nogami, zupełnie się przebranżowić, by zmienić swoją sytuację finansową. Co robić? Mam wrażenie, że żeby z nią pójść o krok dalej, to muszę zaakceptować fakt, że kokosów zarabiać to ona nigdy nie będzie. Nie jest to najważniejsze, ale jednak dość istotne.
#zwiazki #finanse #rozowepaski #niebieskiepaski
─
XxL3oNsxX +5
Nie umiem w tagi, więc lecę bez
Czy mam kryzys wieku średniego? Nie wiem tak mi moja mówi, a dlaczego?
Ja lvl 30 ona 17, w styczniu dopiero 18
Ciągle mi jedzie że mam kryzys wieku średniego bo za małolatę się wziąłem, a widze ze mnie kocha, a z drugiej strony ma takie zachowania że czasami mam ochotę to zakończyć.
Czy mam kryzys wieku średniego? Nie wiem tak mi moja mówi, a dlaczego?
Ja lvl 30 ona 17, w styczniu dopiero 18
Ciągle mi jedzie że mam kryzys wieku średniego bo za małolatę się wziąłem, a widze ze mnie kocha, a z drugiej strony ma takie zachowania że czasami mam ochotę to zakończyć.
Ogarnąłem dopiero po wczorajszym gdy skrytykowałem polską #dobrazmiana i #januszebiznesu. Większość wątku miałem jechane za to że... jestem Żydem.
NadiaFrance nie ma jechane za to że czasami (zdarza się) pisze nie na temat. Chodzi o to że urodziła się w #polska, ale za swoją prawdziwą ojczyznę z powodów kulturowych uznała #francja. Normalny człowiek skwitowałby to wzruszeniem ramion. Ale wykopowy patriota zachowuje się trochę jak współwięzień.
Tak właśnie: "nieważne że na zewnątrz byłeś artystą/naukowcem/aktorem... tu i teraz nosisz taki sam drelich jak my, a Twoja pozycja społeczna jest wręcz pasywem".
Jak to jest w Polsce? "Nieważne że nie jesteś katolikiem, nieważne że prawo i zasady są dla Ciebie ważniejsze od polskiego partykularnego interesu, nieważne że uważasz że Polki są całkiem przeciętnej urody - urodziłeś się tu i tu zdechniesz. Także lepiej rób to co my, to zaczniemy Cię prostować (wczoraj użyto wobec mnie właśnie takiego słowa), w tym będzie przemoc werbalna a nawet fizyczna jeśli trzeba."
http://www.wykop.pl/wpis/18338891/chyba-juz-tylko-cud-moze-wam-pomoc-mecz-pilkanozna/
Do Nadii nabieram szacunku za to, że nie wstydzi się tego kim jest. A jest Francuzką, nie Polką. Takie podejście (znoszenie niewygód i/lub pogardy stada) jest hołubione przez cywilizację Zachodu i wyrasta ze źródeł tamtej cywilizacji (zgadliście: Abraham, Noe, Mojżesz...).
Pretensje żywiłbym raczej do tego co może komuś (urodzonemu tu czy gdziekolwiek indziej na świecie) zaoferować Polska i polskość. A może po prostu niewiele. Prawdziwy Polak się zacietrzewia i zaczyna sypać nazwiskami które mało kto poza samymi Polakami zna.
#takaprawda, co widać najlepiej po tym, że Polacy w drugim czy trzecim pokoleniu mieszkający #zagranico Polakami być zwyczajnie przestają. Narodowość pociągająca duchowo, intelektualnie czy nawet praktycznie jest bardziej żywotna, czego dowodem są na przykład #zydzi.
Nadiu, jeśli kiedykolwiek Cię czymś uraziłem, to chcę przeprosić. Rozumiem jak to jest żyć po swojemu wśród agresywnych konformistów.
Na deser...
https://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Conrad
#przemyslenia #psychologia #bekaznarodowcow #neuropa #4konserwy
Później dziwić się, że to do Ciebie się przyczepiają jak płoniesz nienawiścią do wszystkiego co związane jest z Polską.
@motorniczy:
@motorniczy: Śmiechłem srogo z ironii, że takie stwierdzenie nie różni się niczym od ksenofobicznego schematu ">wstaw narodowość< to >wstaw obelgę<". :D
@bygsyti: Nadia to trol, zasłynął tym, że wpieprza wszędzie nieistotne "ciekawostki" o
No spoko, ale czasami nawet ciekawostki napisze. Nie wiem czy troll. Mnie też czasami tak nazywają bo nie boję się mieć własnego
Akcentujesz, co prowadzi do posądzania o wywyższanie.
Jeśli jest tak jak mówisz, to oznacza że Polaków za tą "gorszą" nację uznają... sami
Można spojrzeć na to z 2
Nie chcę tego roztrząsać. Chcę być sobą, a polskość nie jest dla mnie atrakcyjna. Chodź @AKAPony