Wpis z mikrobloga

@nint: Mam kilka, nie będę teraz ich wymieniał. Piszę o sytuacji na dzisiejszą pogodę. Ale trzeba pamiętać że takie ubieranie jest nieco bardziej wymagające finansowo.

Wyznaję zasadę że elegancja to umiejętność ubrania się w sposób dopasowany do sytuacji, a nie błyszczenie za wszelką cenę. Ale "De gustibus (...)"

Wychodząc codziennie z domu w bojówkach i koszulce rodem z BBT nie płacz potem na mirko, ze wylaszczona 8/10 znowu nie
  • Odpowiedz
@nint: gdyby wszyscy się tak ubierali to wtedy te trochę brzydkie osoby by miały p--------e, bo nawet strój by im nie pomógł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@nint: Parę uwag.

Spora część facetów, zwłaszcza ci którzy nie mają doskonałej figury, wyglądają w tej wersji jak urzędnik niższego stopnia po pijaku.

Ale co do szczegółów. Biała/jasna koszula z krawatem jest noszona WYŁĄCZNIE z marynarką. Inaczej wygląda się jak młody świadek jehowy.
  • Odpowiedz
  • 4
@nint mam 78 w pasie (czyli jest chudy) i co mam jeszcze wpuszczać koszule w spodnie? przecież to moim zdaniem wygląda komicznie jeżeli eksponujesz pas przy tak niskiej wadze 58 kg here xD
  • Odpowiedz
@nint: wiosna, jesień, zima spoko. Latem bez krawata i ewentualnie jakieś spodenki do tego. W takim stroju raczej do środka lub po 18 jak jest chłodniej. Ubieram się podobnie i jak wychodzę w białej marynarce na miasto to agencja na 100%
  • Odpowiedz