Wpis z mikrobloga

Dostałem raka, w dodatku przez samego siebie xD
Przejrzałem swojego fb, 3-4 lata wstecz, z czasów gdy byłem kucem z techbazy, poł tablicy z------e memami z ONR/KNP/Korwinem, drugie pół to artykuły z niezaleznej i pikio. Boże, ale byłem pelikanem wierzącym w wolny rynek i czystą rasowo katolicką Europę xD
Całe szczęście prawactwo przechodzi z wiekiem
#neuropa #oswiadczenie
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tremade: cumplu a czy ja gdzies wsppmnialem ze stalem sie turbo socjalistom? Swiat to nie system binarny i tez mnie szlag trafia jak kasuja mi podatek dochodowy i to jak c-----o zarzadzaja podatkami.
  • Odpowiedz
@galicjanin: No teoretycznie wszystko by się zgadzało, choć z tym, że mainstreamem przez ostatnie lata był światopogląd lewicowy to bym się nie zgodził, a wręcz go może zabrakło, no bo przecież nie było nim SLD. Ale mimo wszystko, skoro tak to jest strasznie powierzchowne i kompletnie nieintuicyjne myślenie młodych. No bo patrząc inaczej. Do końca PRLu nasze społeczeństwo było bardzo spłaszczone. Robotnik, inżynier, nauczyciel, cieć, profesor itp. mieszkali obok siebie,
  • Odpowiedz
czkolwiek fascynacja Che Guevarą byłaby wśród mas młodych zwłaszcza w tak konserwatywnym, bogoojczyźninym społeczeństwie o wiele bardziej zrozumiała i logiczna niż fascynacja wolnorynkowym wyścigiem szczurów, darwinizmem społecznym i starym dziadkiem mówiącym o miejscu kobiety w kuchni.

@kult_cwaniaka: Fascynacja młodzieży komunistą w post-komunistycznym kraju, który tyle wycierpiał przez czerwonych gnojów, jest logiczna według Ciebie? Jasne, jak masz 35+ lat i wychowywałeś się jeszcze w propagandzie PRLu.

Fascynację Korwinem można wyjaśnić przez
  • Odpowiedz
@johny-kalesonny: korwinizm jest po prostu młodzieżową subkulturą polityczną - tak jak wiele takich struktur opartą na silnym poczuciu odmienności i nieufności tudzież pogardzie wobec każdego kto się nie zalicza do grupy -tzw lewaków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@czaykowski:
@Wotto: Tutaj chodzi o ten naiwny sposób myślenia, że ratowanie zwierząt i segregacja śmieci na prawdę coś zmieni.
Katastrofy naturalne były w historii Ziemi bardzo często i zawsze wtedy ginęło mnóstwo gatunków. Co z tego, że teraz będziesz je chronił, nie uda ci się ich uchronić przed kolejną zagładą typu epoka lodowcowa itp. Plus i tak później wszystko spłonie w czasie śmierci Słońca. Poza tym widziałem na
  • Odpowiedz
@johny-kalesonny: Bardzo łopatologicznie to wytłumaczyłeś. Niby logicznie, ale to tak nie działa. Już pomijam fakt, ze w PRLu propaganda nie sięgała po żadnego Che Guevarę, na pewno nie pod koniec PRLu. Zresztą ilu było ludzi, którzy się w jakikolwiek sposób zgadzali z tym co mówi propaganda PRLu? To była już w okresie Solidarności nisza. Skąd w ogóle pomysł, że propaganda miała jakikolwiek skuteczny wpływ na młodych ludzi? A skąd na
  • Odpowiedz
@Antyradek: z takim sposobem myślenia to się nic nie zmieni.
Oczywiście, że katastrofy naturalne się zdarzają i zdarzać się będą, ale są takie zjawiska, które bezpośrednio wynikają z działalności człowieka i wpływają na Twoje zdrowie. Choćby zanieczyszczenie powietrza. Głównym źródłem są piece przydomowe i samochody. Jeśli weźmiesz np. takie rozwiązanie: zamiast pieców na węgiel ogrzewanie gazowe, zamiast silników spalinowych, to elektryczne, to wtedy od razu minimalizujesz zanieczyszczenie powietrza. Zaraz mi
  • Odpowiedz
@kult_cwaniaka: PRL skutecznie propagował myśl "to państwo jest odpowiedzialne za los obywatela". Państwo ma dać pracę, dom i bezpieczeństwo. Tischner o tym pisał tak :

„zniewolony przez system komunistyczny klient komunizmu – żywił się towarami, jakie komunizm mu oferował. Trzy wartości były dla niego szczególnie ważne: praca, udział we władzy, poczucie własnej godności. Zawdzięczając je komunizmowi, homo sovieticus uzależnił się od komunizmu, co jednak nie znaczy, by w pewnym momencie
  • Odpowiedz