Wpis z mikrobloga

Niech mi ktoś wytłumaczy jak jeść "słonecznik turecki - prażony solony z przyprawami" (od Słonpolu).
Ja tego nie rozumiem, słonecznik w skorupce, tylko takiej jakby dłuższej, jest przyprawiony z ZEWNĄTRZ, na skorupce. W środku jest zwykłe nasionko. WTF?! Mam jeść razem z tą skorupką czy wyłuskiwać nasionka? Jeśli wyłuskiwać, to trochę bez sensu, że to skorupka jest w paprykowej przyprawie, a w środku nic nie czuć. Z kolei jak jem ze skorupką, to z początku spoko, bo chrupkie i pikantne, ale potem ten smak przemija i mam same wióry w ustach. WTF?! Jak to jeść?!
#kiciochpyta #jedzenie #gastronomia
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

  • 0
@katarzyna_katarzyna: @marga-voronina Widzę Panie założyłyście profile specjalnie żeby skomentować mój legendarny wpis o słoneczniku tureckim, miło że Google dalej go lubi... ( ͡º ͜ʖ͡º) Ja już się z nim dawno uporałem, bo od mojego zapytania minęło parę lat, ale dziękuję za odzew i podzielenie się swoimi doświadczeniami z tym przysmakiem!
  • Odpowiedz