Wpis z mikrobloga

@Kelemele: dajemy wszystkiego po kilogramie ,
a więć kilogram papryki róznokolorowej , kilogram cebuli, kilogram pomidorów , obranych ze skorki i wydrążonych z miąższu, kilogram kabaczka lub cukinii , kilogram pieczarek , i pół kilo dobrze wędzonej kiełbasy ,
Ja dałem jeszcze puszkę fasoli czerwonej
  • Odpowiedz
@Billybob: Do lecza nie daje się fasoli i pieczarek. Przy jednym i drugim jest już to inna potrawa.

Btw. niepotrzebnie wydrążasz pomidory. Nawet ten środek i skórka dodają dużo smaku, a koniec końców i tak pomidory mają się rozpuścić. Polecam użyć wędzonej papryki, czosnku, kruchej pieprzonej kiełbasy, boczku oraz paprykowej, wędzonej słoniny. Ten ostatni składnik jest typowo węgierski. Potrawa jest też genialna na ostro.
  • Odpowiedz