Aktywne Wpisy
Wilk__95 +47
Do wszystkich osób publikujących treści pod tagiem #sebcel na Wykop.pl
Granica została przekroczona. To, co od dłuższego czasu pojawia się pod tym tagiem, nie jest krytyką, tylko zorganizowanym hejtem, który narusza moje dobra osobiste i wizerunek. Każda kolejna próba ośmieszania, zniesławienia czy ataku będzie traktowana jako dowód w sprawie.
Nie interesują mnie anonimowe docinki, bo „anonimowość” w internecie kończy się w momencie, gdy sprawą zajmuje się sąd. Wbrew temu, co niektórzy sądzą,
Granica została przekroczona. To, co od dłuższego czasu pojawia się pod tym tagiem, nie jest krytyką, tylko zorganizowanym hejtem, który narusza moje dobra osobiste i wizerunek. Każda kolejna próba ośmieszania, zniesławienia czy ataku będzie traktowana jako dowód w sprawie.
Nie interesują mnie anonimowe docinki, bo „anonimowość” w internecie kończy się w momencie, gdy sprawą zajmuje się sąd. Wbrew temu, co niektórzy sądzą,

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Chciałbym rozwiązać pewien mankament z opóźnieniem wyskakiwania okienek od zwiększania głośności/regulacji podświetlenia ekranu itd.
Za to wszystko odpowiada proces xfce4-notifyd.
Reakcja jest spowolniona i ściszenie dźwięku przyciskami na laptopie trwa czasem więcej niż 5 sekund..
Może tak zmienić mu priorytet na wysoki? Jak to zrobić by przy kolejnym uruchomianiu pozostał przy takim priorytecie?
Komendy do tego to
nice,renice(to dla działającego procesu) i podobne np.ionice, ale poczytaj sobie o tym.A co uruchamiania, to xfce4-notifyd chyba dbus aktywuje więc, to też może być przyczyna opóżnienia, gdzieś tam jest usługa w postaci .service, i może można się pod to
Nie rozumiem też dlaczego mam w manjaro zainstalowane pulseaudio i pavucontrol z jednocześnie zainstalowanym xfce4-mixer. Po usunięciu mixera nie było dźwięku, a kiedy zacząłem