Aktywne Wpisy

lord-nihilus +215
Angielska Julka przyzwyczajona do życia w bezpiecznej bańce stworzonej przez simpy i kukoldy pierwszy raz została skonfrontowana z rzeczywistością, całości zwieńczona wymownym, spektakularnym napadem paniki. W takiej samej bańce żyją wszystkie baby w kukoldystanach.
#blackpill #kukoldystan
#blackpill #kukoldystan

Ksiunc +35
Ukończyłem Cyberpunk z dodatkiem i mam od kilku dni taką wewnętrzną pustkę i depresję. Mam wrażenie, że nie zagram nigdy w nic równie dobrego.
Pamiętam że podobnie miałem po Wiedźminie 3 i na kilka lat gry nie dawały mi radości.
Polecacie coś co mogło by pomóc?
Coś w miarę aktualnego max 10 lat, z dobrą fabułą, z bohaterem z którym można się zżyć.
#cyberpunk2077 #wiedzmin #gry
Pamiętam że podobnie miałem po Wiedźminie 3 i na kilka lat gry nie dawały mi radości.
Polecacie coś co mogło by pomóc?
Coś w miarę aktualnego max 10 lat, z dobrą fabułą, z bohaterem z którym można się zżyć.
#cyberpunk2077 #wiedzmin #gry

Pomysłodawcy zapisali w projekcie ustawy, że „obowiązek zapłaty składki powstaje odrębnie od każdego punktu poboru”. Krakowski Awiteks ma 120 punktów sprzedaży pieczywa, w każdym z nich jest licznik prądu („punkt poboru”), więc firma uiści składkę za RTV aż 120 razy. Mimo że nikt w żadnym z owych punktów nie używa radia ani telewizji. Właściciele piekarni, wyraźnie zaskoczeni tak wysoką daniną, nie chcą na razie niczego komentować.
Chętnie robią to inni piekarze. - Żądanie opłaty od każdego obiektu należącego do danej firmy, który ma licznik, to czysty absurd. Zwłaszcza w sytuacji, gdy w tej firmie w ogóle nie słucha się i nie ogląda żadnych mediów, a już w szczególności publicznych - mówi Kazimierz Czekaj, właściciel piekarni i sieci Rafapol, szef Jurajskiej Izby Gospodarczej. Twierdzi, że tak samo myślą jego koledzy, więc - gdyby danina w tej formie weszła w życie - rozważają „wszelkie kroki prawne”.
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/aktualnosci/a/krakowscy-piekarze-zaplaca-za-tvp-jak-za-zboze-nie-tylko-oni,9962986/
#dobrazmiana #neuropa #tvpis #4konserwy
Komentarz usunięty przez moderatora
@Cheater: Rzeczywiście, dlaczego ktoś miałby narzekać, że podnoszą podatki.
@DanielPlainview: Polecam tego allegrowicza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tylko uzależnianie wysokości opłaty od ilości liczników energii elektrycznej jest absurdalne.
Każda złotówka zmarnotrawiona przez rząd to strata. A wydawanie pieniędzy na marną stację propagandową tylko dlatego, że nikt już jej nie chce oglądać to stuprocentowe marnotrawstwo.