Wpis z mikrobloga

Według wykopowych standardów jestem lewakiem, a jednocześnie zaczyna mnie przerażać to, gdy takie media jak Quartz i The Atlantic zaczynają używać de facto rasistowskich fraz typu "the scientific way to train white people..." w kontekście "white privilege". W komentarzach na FB można zaobserwować, jak racjonalni postępowcy (z którymi identyfikuję się na pewnej płaszczyźnie) ścierają się z dyżurnymi social justice warriors, którzy są nadal-brani-na-poważnie.

http://qz.com/656159/the-scientific-way-to-train-white-people-to-stop-being-racist/

Spodziewam się odpowiedzi w postaci narastającej fali nacjonalizmu, społecznej wrogości i powrotu do segregacji etnicznej, tym razem na życzenie fanatyków roszczących sobie prawo do reprezentowania i podjudzania mniejszości.

(,) #oswiadczenie #gorzkiezale #polityka #neuropa
AdamZz - Według wykopowych standardów jestem lewakiem, a jednocześnie zaczyna mnie pr...

źródło: comment_8HStBw2vfsFA24SVjuaNSq6kiTi7V1l2.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AdamZz: 4,76 dx
Raz widziałem gośćia od libertarian w Tv. - popprańcy plotący częsciej bzdury niż korwin. Korwinowi czasem sięzdarzy coś powiedzieć normalnego a libertalianie to oszołomstwo totalne.
  • Odpowiedz
@AdamZz:

nadal-brani-na-poważnie.

To nie jest trafne określenie - oni nie są "nadal" brani na poważnie, tylko mają coraz większy udział w świecie akademickim i przelewają się już mocno do popkultury. Tak wiec są coraz bardziej brani na poważnie, a nie
  • Odpowiedz
@AdamZz: Prawda jest taka że słowo 'lewak' jest używane przez tak wielu ludzi w tak wielu różnych kontekstach że nie sposób stwierdzić kiedy lewakiem się jest. Weźmy na przykład YouTubera pod nickiem Sargon of Akkad. Gdyby spojrzeć na niego tylko przez pryzmat jego osobistych poglądów to jest on liberałem i umiarkowanym socjalistą, ale patrząc przez pryzmat tego że jego cała aktywność na YT opiera się na walce z SJW już,
  • Odpowiedz
Zawsze powtarzam, że w czasach upolitycznienia mas, i szybkiej wymiany informacji to czym się będą jakiekolwiek grupy ideowe zajmować to hamowaniem swoich popierających, którzy bez zrozumienia całości, podłoża na ochłapach informacji będą budować ekstremalne ideologie. Tak jak superego hamuje swoje id, Freud wiecznie żyw. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Ofacet:
  • Odpowiedz