@szczemat: nowe klocki i tarcze wymagaja dotarcia. Nalezy przez pewien czas delikatnie jezdzic i hamowac. Byc moze cos zle zalozyles i rezonuja stad to piszczenie. U mnie piszczalo mimomdotarcia, ale juz jest spoko. Jak przy hamowaniu dobrze hamuja i nie sciaga samochodu to lac i jezdzic
@lubielizacosy: myślałem, że Delphi należy do Boscha, bo mi gdzieś na naklejce obie firmy widniały. Ale może się pomyliłem.sy: myślałem, że Delphi należy do Boscha, bo mi gdzieś na naklejce obie firmy widniały. Ale może się pomyliłem.
@desygnat: nie ściąga, piszczenie słychać tylko na delikatnym hamowaniu, np. przy parkowaniu.
@maxprojekt: Wiem, że nie należy hamować ostro na nowych hamulcach i nie przypominam sobie takiej sytuacji. Poza tym -
@Minesr33: Oryginaly boscha idą na pierwszy montaż do wielu aut. On kupil Delphi 30% tańsze od boscha. Takze wątpię ze to to samo. Oryginalne tarcze boscha sa w wiekszosci powlekane srebrną farbą tak jak Ate
@Minesr33: To przeczytaj sobie chlopie co masz na tarczach. Bosch made in germany Delphi made in china. Poza tym jak juz wspomniałem jedne sa zabezpieczone przed korozją a drugie nie.
@Minesr33: No tak to wszystko jedno i to samo. Tak samo jak polonez i mercedes. Oba samochody i po 4 kola mają. Nie wiadomo czemu merc droższy xD pewnie klocki EBC red stuff to dla Ciebie to samo co master sport.
Wymieniłem klocki i tarcze hamulcowe na nowe i piszczą przy lekkim hamowaniu. Jak żyć?
Czy one muszą się jakoś dotrzeć?
#pytanie #motoryzacja #samochody #toyota #avensis #pytaniedoeksperta
@L_u_k_as: Ok - mam nadzieję, że to się uspokoi. Nie lubię jak coś powinno działać jak należy, a niestety tak nie działa.
@desygnat: nie ściąga, piszczenie słychać tylko na delikatnym hamowaniu, np. przy parkowaniu.
@maxprojekt: Wiem, że nie należy hamować ostro na nowych hamulcach i nie przypominam sobie takiej sytuacji. Poza tym -
2. Sprawdziłem też na oryginalnych i problem występował tak samo.
źródło: comment_SYjDjmGg5yn5WK5pT5oAYsDlsoTqUDrb.jpg
Pobierz