Robię grę na smartfony #ios i #android Jest to gra Arcade, podobna do ZigZag, jednak gameplay jest inny. Tutaj musimy wciskać prawą/lewą stronę ekrany, aby obrócić kulkę o 90 stopni w prawo/lewo. Poruszamy się w czterech kierunkach.
Gra jest już prawie skończona, jednak żaden Mirek nie zatwierdził mi tytułu ( ͡°͜ʖ͡°). Mam kilka typów, więc startuję z ankietą.
Głosujcie na nazwę która najbardziej się wam podoba i która waszym zdaniem pasuje od gry. Mile widziane również własne pomysły.
@RSGApps: Wygląda estetycznie, ale to jak te kremowe klocki pojawiają się i znikają w tych niebieskich to tak nie bardzo. Tak po prostu znikają. Nieładnie to wygląda i psuje całą estetykę. Ja bym zrobił Lerpa jak ten klocek kremowy się zmniejsza, tak że jak już jest blisko tego niebieskiego, tak z 10% zostało, to na tych ostatnich 10% zrobił bym przejście z tego koloru kremowego w ten niebieski. W ten
@Curry_: nie wiem czy zauważyłeś ze to niebieskie to woda która faluje. Te klocki znikają pod woda, a na klockach jest shader dzięki któremu kolor klocka względem wysokości zmienia sie w kolor tła.
@RSGApps: Aaa... to woda. No to teraz ma trochę więcej sensu. Tak czy inaczej ja bym zrobił jakiś efekt przy znikaniu klocków w wodzie, bo teraz wygląda to surowo. Zwłaszcza że fala jest nieregularna i klocki znikają pod nią nieregularnie. No ale jak uważasz.
@stepBYstep: No tak, to pobrany preview żeby sprawdzić jaki to będzie klimat, jeszcze nie wiem czy na pewno z tej nuty skorzystam. Dałem film jako prywatny, więc tylko osoby czytające ten post mają do tego dostęp.
@avible: Hmm kiedyś chyba grałem w to na samungu avila xD Tylko nie wiem czy to był jakiś klon czy coś podobnego, bo przecież avila nawet androida nie miała :D
@TadeuszSynZygmunta: Gra wyszła w 2011 roku więc małe szanse. :D (Wyszła na Steamie, ale pamiętam, że kupiłem ją na premierze i wtedy wchodziła też na Androidy)
Jest to gra Arcade, podobna do ZigZag, jednak gameplay jest inny. Tutaj musimy wciskać prawą/lewą stronę ekrany, aby obrócić kulkę o 90 stopni w prawo/lewo. Poruszamy się w czterech kierunkach.
Gra jest już prawie skończona, jednak żaden Mirek nie zatwierdził mi tytułu ( ͡° ͜ʖ ͡°). Mam kilka typów, więc startuję z ankietą.
Głosujcie na nazwę która najbardziej się wam podoba i która waszym zdaniem pasuje od gry. Mile widziane również własne pomysły.
#gamedev #gryandroid #gry #ankieta
Tytuł gry:
Turn on to idiom, sprawdź sobie znaczenie i zobacz czy pasuje to do Twojej gry ( ͡º ͜ʖ͡º)
@RSGApps: @Crypton3:
źródło: comment_nmpFibwG029l1KtiXijVdUWIWhMfqA96.jpg
Pobierz