Wpis z mikrobloga

Robię grę na smartfony #ios i #android
Jest to gra Arcade, podobna do ZigZag, jednak gameplay jest inny. Tutaj musimy wciskać prawą/lewą stronę ekrany, aby obrócić kulkę o 90 stopni w prawo/lewo. Poruszamy się w czterech kierunkach.

Gra jest już prawie skończona, jednak żaden Mirek nie zatwierdził mi tytułu ( ͡° ͜ʖ ͡°). Mam kilka typów, więc startuję z ankietą.

Głosujcie na nazwę która najbardziej się wam podoba i która waszym zdaniem pasuje od gry. Mile widziane również własne pomysły.

#gamedev #gryandroid #gry #ankieta

Tytuł gry:

• Dream On 14.8% (41)
  • Turn On 9.7% (27)
  • Side Slide 35.7% (99)
  • Zenfinity 28.9% (80)
  • Inny (napisz jaki) 10.8% (30)

Oddanych głosów: 277

• 28
@RSGApps: Wygląda estetycznie, ale to jak te kremowe klocki pojawiają się i znikają w tych niebieskich to tak nie bardzo. Tak po prostu znikają. Nieładnie to wygląda i psuje całą estetykę. Ja bym zrobił Lerpa jak ten klocek kremowy się zmniejsza, tak że jak już jest blisko tego niebieskiego, tak z 10% zostało, to na tych ostatnich 10% zrobił bym przejście z tego koloru kremowego w ten niebieski. W ten sposób
@RSGApps: Aaa... to woda. No to teraz ma trochę więcej sensu. Tak czy inaczej ja bym zrobił jakiś efekt przy znikaniu klocków w wodzie, bo teraz wygląda to surowo. Zwłaszcza że fala jest nieregularna i klocki znikają pod nią nieregularnie. No ale jak uważasz.
@stepBYstep: No tak, to pobrany preview żeby sprawdzić jaki to będzie klimat, jeszcze nie wiem czy na pewno z tej nuty skorzystam. Dałem film jako prywatny, więc tylko osoby czytające ten post mają do tego dostęp.