Aktywne Wpisy

Shyvana +13
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
sloniasek +259

Pliki będą dostępne po sfinalizowaniu projektu.
#elektronika #ciekawostki #diy #elektronikadiy #enegetyka #nauka #opensource #gruparatowaniapoziomu
@zielonek1000: jakby tam nie było tych solarów - byłoby prawie tak samo dobrze. Cała moc idzie z akumulatorów/super-capów żóltych. A solar tej wielkości będzie miał może z 50-100W maksymalnej mocy (pod warunkiem dobrego kąta ustawienia do mocnego słońca), więc nawet jakby to było bezstratne - trzeba by 20-40x dłuższego czasu ładowania niż czasu odbierania energii. Na każde takie jedno
Nie od razu Paryż rozwalono.
Poza tym chyba nie słuchałeś, panel ma 400W po 80 na skrzydło. A energia w supercapach nie bierze się znikąd. Cały bank ładuje się 5 minut i umożliwia to co widać na filmie.
@zielonek1000: słuchałem, i jakoś takich paneli to ja nigdzie nie widzę. 80W na skrzydło - to może mu chińczyk napisał, ale jakoś tak jest, że markowy stacjonarny sztywny panel wielkości całości tego co tutaj - ma REALNE 100W mocy maksymalnej.
W dodatku jak widzę jak chińczyki (np tu http://aliexpress.com/item/Free-Shipping-100W-Solar-Panel-Monocrystalline-Solar-Cell-Folding-Solar-Charger-for-Laptop-Computer-12V-Batteries/1395225691.html) obliczają moc maksymalną (prąd zwarcia razy napięcie bez obciążenia) to tym bardziej robi się