Wpis z mikrobloga

@Mistyczny_Krokodyl: Nie wiem jak sobie sama poradzi. Poza tym mam doświadczenie tylko z 10 i 11, 9 będzie miała szerszy łańcuch co też pewnie nie jest bez wpływu. Ale na pewno nie będzie gorzej.
Hello obiecują że działają w 1x9, tam sprzęgieł nie ma.
  • Odpowiedz
@Mistyczny_Krokodyl: Tylna przerzutka najlepiej ze sprzęgłem x10 spokojnie wystarczy. Za 150zł można kupić nową Shimano ze sprzęgłem. Ja mam teraz Sram X0 bez sprzęgła, przy moooooocnym piecu w dół czasami łańcuch spadnie. Ale ekipa jezdzi ze zmieniarką która ma sprzęgło i jest cacy.
  • Odpowiedz
Tylna przerzutka najlepiej ze sprzęgłem x10 spokojnie wystarczy. Za 150zł można kupić nową Shimano ze sprzęgłem. Ja mam teraz Sram X0 bez sprzęgła, przy moooooocnym piecu w dół czasami łańcuch spadnie. Ale ekipa jezdzi ze zmieniarką która ma sprzęgło i jest cacy.

@uysy: A przy zmianie biegów w trakcie normalnej jazdy nic się nie dzieje?
  • Odpowiedz
@Mistyczny_Krokodyl: Niii, a co sie ma takiego dziać ? Przy piecu w dół też czasami zmieniam biegi i nic się nie dzieje. Jak jeździsz MTB a nie Enduro/DH to raczej w dół nie cisniesz po korzeniach - nie spadnie :P.
  • Odpowiedz
Na 9s to mu braknie przełożeń niestety.

@uysy: Czytałeś temat? On już tak jeździ i przełożeń mu nie brakuje tylko łańcuch mu czasem spada. Skąd w ogóle możesz wiedzieć jakich przełożeń komu trzeba?

Koszt kasety 36-11 nie jest wielki.

@uysy: Manetki, przerzutki, łańcucha i nowych pancerzy też nie, co tam.
  • Odpowiedz
@uysy: @dran2: Heh, dokładnie. Jeżdżę tak już 2 lata i napęd jest dobrany w miarę optymalnie do moich potrzeb. Moja rama to giant XTC, która jest szeroka na dole i przy małej zębatce prowadnice (jak np. dart keeper) nie są wystarczająco nisko, żeby utrzymać łańcuch. Koszt zmiany całego napędu w przyzwoitej klasie jest za duży i byłoby to zwyczajnie bez sensu.

Stąd moje pytanie o to, czy zębatki
  • Odpowiedz