Wpis z mikrobloga

#serwery #it #komputery #sieci #sysadmin #serwery #linux #debian #hosting #domeny
Witam,mam następujący problem:
posiadam domene np. abc.tk
na platformie Azure mam wirtualną maszynę,na ktorej zainstalowałem iRedMail.
Jak skonfigurować rekordy domeny? Nigdy tego nie robiłem i jestem zielony w temacie.Musze to też robić na Azure,lub coś w systemie,czy wystarczy ze zrobię to w panelu dot.tk? Probówałem coś ugrać i moja obecna konfiguracja wygląda tak jak na zdjeciu.
W trakcie instalacji iRedMail,wpisałem w serwer "poczta.mojadomena.tk"
Maile owszem- wysyłają się,natomiast,z odbiorem jest problem,z tego co stwierdziłęm przez rekordy MX.Czy w systemie musze cos konfigurować dodatkowo jeżeli chce podpiąc domenę?A może coś w panelu Azure?
Z Góry dzięki za odpowiedź.
korni007 - #serwery #it #komputery #sieci #sysadmin #serwery #linux #debian #hosting ...

źródło: comment_cBJe8aD5rPC8xITQqgRA41itnHltUIvW.jpg

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@korni007: nie wiem jak wyglada zarzadzanie w panelu dot.tk. U czesci operatorow obslugiwany jest format binda, tzn jesli masz domene abc.tk i zrobisz rekord:
* IN MX 10 poczta.abc.tk
to w rezultacie rekord mx bedzie wskazywac na poczta.abc.tk.abc.tk, zeby to naprawic nalezy zrobic:
* IN MX 10 poczta.abc.tk.
czyli dodac na koncu kropke - to pierwsza uwaga. Druga kwestia ustaw maly TTL, poki co to konfigurujesz i jak ustawisz wysoki
  • Odpowiedz