#vba #tonieprogramowanie Co jest w tej linijce nie tak? Excelapp.Cells(19, 4).VerticalAlignment = xlDistributed Chce wyrównać komórki do lewego górnego rogu, ale wyświetla mi się komunikat: "Ustawienie właściwości VerticalAlignment klasy Range nie jest możliwe" #excel
@PrzecineQ: brak jest informacji w pytaniu, ale są co najmniej 2 możliwe przyczyny: - zakres jest chroniony - używasz late binding i nie używasz opcji Explicit wymagającej definiowanie zmiennych. Wówczas xlDistributed nie jest zdefiniowaną stałą. Spróbuj użyć -4117 zamiast tego.
@PrzecineQ: ustawienie "Option Explicit" nie wyeliminuje błędu, ale kod się nie skompiluje, bo dzięki tej opcji wymagane jest definiowanie wszystkich zmiennych. Generalnie używanie tego to bardzo dobra praktyka - pozwala uniknąć choćby błędów związanych z literówkami. Stała xlDistributed jest zdefiniowana w bibliotece Excela, więc albo trzeba ją do projektu powiązać, albo używać wartości zamiast stałej.
kupilem se dziś ten polecany na wykopie keczup roleski i powiem szczerze ze myslalem ze bedzie lepszy no ale nie jest zly zeby nie bylo, ale czy go kupie drugi raz to musze sie zastanowic jeszcze
Oglądam tak sobie Rancho nad ranem i kurde widze ze dobre aplikacje ma na pulpicie Lucy jako wójt xD uTorrent i GTA4 xD #ranczo #heheszki #seriale #gry
Co jest w tej linijce nie tak?
Excelapp.Cells(19, 4).VerticalAlignment = xlDistributed
Chce wyrównać komórki do lewego górnego rogu, ale wyświetla mi się komunikat: "Ustawienie właściwości VerticalAlignment klasy Range nie jest możliwe"
#excel
Zrobiłem nawet coś takiego... i wciąż nie działa
@PrzecineQ: brak jest informacji w pytaniu, ale są co najmniej 2 możliwe przyczyny:
- zakres jest chroniony
- używasz late binding i nie używasz opcji Explicit wymagającej definiowanie zmiennych. Wówczas xlDistributed nie jest zdefiniowaną stałą. Spróbuj użyć -4117 zamiast tego.
@brak_nicku: Dzięki podziałało, muszę poczytać o Explicit :)