#pytanie #komputery #windows10 #linux #pcmasterrace Chcialbym wylaczyc sprzetowy DEP ktory w baytrailu (intel) to "XD" i ogolnie wszystko ladnie pieknie ale nie moge tego zrobic bo bios nie ma zaimplementowanej funkcji ktora by to robila Moj sprzecik to tablet dell venue 8 pro z najnowszym biosem (v14) bios jest modyfikowany przez dell ale oparty o AMI probowalem za pomoca Dell Command Configure i tak namotalem ze udalo mi sie wymusic zmiane ustawienia biosu problem w tym ze nie ma jej zaimplementowanej wiec nie moze sie zmienic o prosze log:
2016/03/05 22:37:41 cctk - The option 'cpuxdsupport' is not available or cannot be configured
through this tool.
ma moze ktos tableta opartego o baytrail z windowsem i ma ta funkcje dostepna w biosie (ewentualnie pod inna nazwa) i moglby podac model tego sprzetu i wersje biosu ?
ewentualnie czy przeszczepienie tej funkcji z biosu AMI z netbookow opartych na tym samym procku da rade ?
@bipolar-disorder: juz nie trzeszczy i przy okazji ogarnalem temperaturki po prostu ogarnalem ze taka gabeczka ktora jest w pewnym miejscu sluzy za docisniecie plyty glownej (plytek chlodzenia) z plytkami na obudowie i ogolnie juz od dawna mi to trzeszczalo ale nie zwracalem na to uwagi a tu sie okazuje ze to ma znaczenie bo po docisnieciu (kartonem XD) ani nie trzeszczy a temperaturki sa jak złoto w spoczynku momentalnie spadaja
W ostatnim kwartale wdrożyłem Microsoft Copilot dla 4000 pracowników. 30 dolarów miesięcznie za stanowisko. 1,4 miliona dolarów rocznie. Nazwałem to „transformacją cyfrową”. Zarządowi spodobało się to określenie. Zatwierdzili je w ciągu jedenastu minut.
Chcialbym wylaczyc sprzetowy DEP ktory w baytrailu (intel) to "XD" i ogolnie wszystko ladnie pieknie ale nie moge tego zrobic bo bios nie ma zaimplementowanej funkcji ktora by to robila
Moj sprzecik to tablet dell venue 8 pro z najnowszym biosem (v14)
bios jest modyfikowany przez dell ale oparty o AMI
probowalem za pomoca Dell Command Configure i tak namotalem ze udalo mi sie wymusic zmiane ustawienia biosu problem w tym ze nie ma jej zaimplementowanej wiec nie moze sie zmienic o prosze log:
ma moze ktos tableta opartego o baytrail z windowsem i ma ta funkcje dostepna w biosie (ewentualnie pod inna nazwa) i moglby podac model tego sprzetu i wersje biosu ?
ewentualnie czy przeszczepienie tej funkcji z biosu AMI z netbookow opartych na tym samym procku da rade ?