Aktywne Wpisy

Ojciec ma kompa, który już się pod W11 nie nadaje (i5-6gen i 8GB RAM). W10 mu się wysypał po jakiejś aktualizacji. Nie chce mi się go reinstalować, skoro w październiku i tak skończy się wsparcie (ma przedłużone po rejestracji), dlatego myślę o jakimś linugzie. Co będzie najbardziej zbliżone do W10? Myślę o Mincie z Cinnamonem. Fajnie by było, gdyby toto się samo aktualizowało (jak ChromeOS)
#linux #linuxmint #
#linux #linuxmint #

petugh +52
źródło: 1000002157
Pobierz

Co oznacza to, że ta kamerka ma wbudowany web server ? Wystarczy, że się podłączę do lokalnego WiFi i mogę wbijać z komputera i przeglądać nagrania ?
Szukam taniego rozwiązania tak aby mieć tylko jedną kamerę skierowaną na wejście na działkę. Fajnie by było gdyby można było obracać nią co jakiś czas. Chcę namierzyć gnoi którzy wyprowadzają psy pod mój płot -.-
#monitoring #kamery #cctv
Podgląd na żywo jest dostępny cały czas, ale żeby przeglądać nagranie to trzeba najpierw na czymś nagrać. Więc albo potrzebujesz modelu który obsługuje karty SD, albo nagrywasz na komputer (musi być włączony) albo należy dokupić rejestrator i dysk.