@push3k-pro: zależy od tytułu, jeżeli dana gra używa OpenGL a nie DirectX to wydajność będzie porównywalna z Windowsem (tutaj ciekawe porównanie: https://www.youtube.com/watch?v=IYAAdI9J5bk), natomiast wszelakie emulatory, porty z DX itd. mają swój narzut i rzeczywiście - wydajność będzie gorsza. Być może Vulkan trochę tu namiesza - konkurencja na tym polu jest porządana :) Póki co, w pełni zgoda - jeżeli zależy nam na szerkim wachlarzu dostępnych tytułów i wysokim FPS Windows
@push3k-pro: po to jest mózg. Musisz sobie powiedzieć, że gry są dla debili, teraz robią gówniane. Dawej mati pogramy w stare coś żeby na vine działało. Oj nie narzekaj, za 3 godziny się odpali znalazłem artykuł po angielsku, wprawdzie na debiana ale to się jakoś zrobi xD
Poważnie? Linux do gier? Ja wiem, że jest postęp, są też emulatory, ale przepaść nadal jest kolosalna.
@push3k-pro: Prawie 2 tysiące są już na samym Steamie, w tym CS: GO czy TF2. Nie jest to multum, ale jak ktoś grywa, a nie gra często i gęsto w miarę wystarcza.
@kasza332: Nie wiem na ile ten obrazek to #heheszki i #ironia ale zainstalowałem na swoim starym laptopie (Dell E6500) Linuxa i w końcu można na nim komfortowo pracować. Używam go głównie do przeglądania neta, pracy z .doc i .pdf czy obejrzenia filmu. Tak jak na Windowsie 7 filmy w full hd w przeglądarce się zacinały, tak na Linuxie wszystko chodzi płynnie. Imo do starszych sprzętów tylko
źródło: comment_XcYPrwdZfEb6FIURql2dHgONhvnSgDWp.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: comment_YJauiF5qFhWzKNazgJ4gC0OeZIJDVA2E.jpg
PobierzDo you like games: yes
FPS: yes
Should you be in the kitchen: no
Do you have brain: yes
Do you use
źródło: comment_uUmozoWWHcJ4grjP6Xkc6knNC6zAyZtj.jpg
Pobierz@push3k-pro: Prawie 2 tysiące są już na samym Steamie, w tym CS: GO czy TF2. Nie jest to multum, ale jak ktoś grywa, a nie gra często i gęsto w miarę wystarcza.
źródło: comment_L3JcciVys4SFGH7rTUKdVzaT2BwW239x.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@push3k-pro: witamy w 2016 roku. Kiedy ostatnio sprawdzales liste gier na steam?
( ͡° ͜ʖ ͡°)