Wpis z mikrobloga

@lechwalesa: LW jaki jest każdy widzi i ma swoje zdanie ale przynajmniej dzięki niemu cały świat jest przekonany że to Polska ostatecznie rozmontowała ZSRR i nic tego nie zmieni.
A że historia kołem się toczy to niedługo pewnie i UE rozmontujemy od środka, a co, na pohybel czerwonym B-)
  • Odpowiedz
@lechwalesa:Szanowny Panie Prezydencie! Wracaj już Pan do kraju i zrób porządek, jak to zrobił Pan z komuną. Czas cofnąć się do roli którą Pan tak dobrze odegrał. Koniec leniuchowania Panie Prezydencie , do roboty , ja wierze cały czas w Pana! Pozdrawiam Dariusz . K
  • Odpowiedz
@Ianus: no dobra ale jaką masz gwarancję że bez LW nie skończyli byśmy jak Ukraina albo inne jeszcze bardziej nieudane transformacje? Leszke i jego legenda jaka jest taka jest, nie wiem na ile poważnie na ile nie ale firmuje sobą transformację, którą umieścił bym w czołówce postsowieckich "rewolucji". Co nie znaczy że była dobra, żebyśmy mieli jasność. Sam nie wiem czy dobrze robią wyciągając teraz te kwity ale cieszę się
  • Odpowiedz
@Theczarek: Czechy. Niemcy. Lustracja, trochę łez i żadnej krwi. Dało się. Oczyszczenie. A w Polsce taki Bolek od lat 70 jest tajemnicą poliszynela i przedmiotem sporów.
  • Odpowiedz
@lechwalesa: Z notatki pochodzącej z teczki TW "Bolka" wynika, że jeszcze przed rozmową z 21 grudnia 1970 r. Wałęsa relacjonował kpt. Graczykowi przebieg wydarzeń Grudnia'70 w Gdańsku. Notatka służbowa Graczyka pochodzi z 19 grudnia 1970 r. Jest to maszynopis, w którym esbek spisał słowa Wałęsy. To najwcześniej datowana informacja SB z rozmów z Wałęsą................... Czy ta PIERWSZA notatka Graczyka jest fałszywa?
  • Odpowiedz