@lechwalesa: wydaje mi się że z jednej strony widzi Pan że wszystko już jest stracone, bo całego Internetu nie da się wrzucić do kominka albo przedrzeć jak kartkę podczas wywiadu Pana Brauna. A z drugiej ciągle paraliżuje Pana zwierzęcy strach przed mocodawcami - z wojskowych służb i z Moskwy. Obawia się pan przyznać do "drobiazgów" z lat 70, bo wie Pan, że z drobiazgów wynikały zdrady potężne. Zdrada główna.
Człowieku przestań gadać bajki to ja ją ja poprawiłem osobiście ustalenia traktatu podpisałem i wojska sowieckie wycofała Nikt nie było w tedy ,ale i dziś wstanie tego dokonać lw
Lech Wałęsa do tej pory niezbyt skwapliwie opowiadał o dochodach, które czerpie z wykładów wygłaszanych jak świat długi i szeroki. Teraz ujawnia: za wykład bierze nawet 340 tys. zł! Noblistę sprowokował do szczerości wpis internauty, który zainteresował się dochodami b. prezydenta. Wałęsa w odpowiedzi wypalił na swoim blogu (pisownia i interpunkcja w oryginalna): Ktoś pyta za kogo pieniądze? odpowiadam : zapraszający płaci za wszystko+uzgodniony kontrakt za wykład czy spotkanie średnio
@lechwalesa: Do zmian w Polsce i w innych krajach byłego bloku wschodniego doprowadził Gorbaczow. Gdyby Gorbaczow nie doszedł do władzy i ZSRR dalej trzymałby swoje kraje satelickie ostro za mordę, to to wszystko ruskie raz dwa by rozgonili i zaprowadzili swój porządek. W samej Polsce ZSRR miało armię liczącą 500 tys żołnierzy, drugie tyle było w NRD, więc gdyby ruskie chcieli, to raz dwa by sobie z tym wszystkim poradzili.
@lechwalesa: http://www.tvp.info/16955664/walesa-wymusil-na-jelcynie-zgode-na-wejscie-polski-do-nato-w-sobie-wlasciwy-sposob Stanisław Ciosek: "Nigdy nie zapomnę, jak wyglądały rokowania Jelcyn-Wałęsa w Warszawie w sprawie naszego wstąpienia do NATO. Wałęsa wymusił wówczas na Jelcynie zgodę, w sobie właściwy sposób, przy pomocy niekonwencjonalnych metod. Następnego dnia Jelcyn nie pamiętał o tych ustaleniach, a towarzyszący mu minister obrony i minister spraw zagranicznych wytłumaczyli Jelcynowi, że za daleko poszedł, zgadzając się na przystąpienie Polski do NATO. Wałęsa wówczas publicznie zwrócił się do prezydenta
bolo kumpli ze stoczni sprzedaje
Noblistę sprowokował do szczerości wpis internauty, który zainteresował się dochodami
b. prezydenta. Wałęsa w odpowiedzi wypalił na swoim blogu (pisownia i interpunkcja w oryginalna):
Ktoś pyta za kogo pieniądze?
odpowiadam :
zapraszający płaci za wszystko+uzgodniony kontrakt za wykład czy spotkanie średnio
Komentarz usunięty przez moderatora
carrrramba :(
Stanisław Ciosek:
"Nigdy nie zapomnę, jak wyglądały rokowania Jelcyn-Wałęsa w Warszawie w sprawie naszego wstąpienia do NATO.
Wałęsa wymusił wówczas na Jelcynie zgodę, w sobie właściwy sposób, przy pomocy niekonwencjonalnych metod. Następnego dnia Jelcyn nie pamiętał o tych ustaleniach, a towarzyszący mu minister obrony i minister spraw zagranicznych wytłumaczyli Jelcynowi, że za daleko poszedł, zgadzając się na przystąpienie Polski do NATO. Wałęsa wówczas publicznie zwrócił się do prezydenta
https://youtu.be/hu1a3xT9db0?t=2617
Pod trybunał konfidenta, obalił w 1992 legalny rząd, bojąc się lustracji i ujawnienia że był współpracownikiem SB.
Komunikat Ministerstwa Prawdy nr 533: Zdradzony Lech Wałęsa https://www.youtube.com/watch?v=AjFPqNhmJPw
Komentarz usunięty przez moderatora